Nicolás Jaar i Dave Harrington aka DARKIDE otkrili su detalje novog albuma “Spiral”. Poslušajte i novu traku “The Limit”

 Nicolás Jaar i Dave Harrington aka DARKIDE otkrili su detalje novog albuma “Spiral”. Poslušajte i novu traku “The Limit”

DARKSIDE’s Nicolás Jaar and Dave Harrington, photo by Jed DeMoss

Album pod nazivom “Spiral” izlazi 23. jula za Matador Records. Nicolás Jaar i Dave Harrington objavili su detalje svog drugog studijskog albuma kao DARKSIDE, Spiral.

“Spiral” sa devet traka dolazi osam godina od njihove prve saradnje i albuma “Psychic”. Većina ovih pesama napravljena je 2018. godine kada su Jaar i gitarista Harrington iznajmili kuću u New Jerseyu na nedelju dana, kada su bukvalno svaki dan komponovali po jednu novu pesmu. Album “Spiral” će izdati Matador Records 23. jula.

Drugi singl, “The Limit”, dostupan je za streaming upravo sada, nakon trake “Liberty Bell” koju su podelili sa fanovima u decembru prošle godine.

“DARKSIDE je od početka naš jam sastav”, kaže Jaar, “nešto što smo radili u dane odmora. Kad smo se ponovo sastali, bilo je to zato što smo zaista jedva čekali da opet zajedno zaglavimo.”

Harrington dodaje: “Činilo mi se kao da je opet vreme. U ovom bendu radimo stvari koje nikada ne bismo sami. DARKSIDE je treće biće u sobi koje se jednostavno dogodi kad zajedno stvaramo muziku.”

Avatar photo

Autor: Igor