DELIMO KARTE: NORDIJSKI ELEKTRO SASTAV GUSGUS POSLE DESET GODINA PONOVO U BEOGRADU

 

Koncert jednog od najatraktivnijih elektro sastava GusGus i nastup planetarno popularnog di-džeja i producenta Sasha-e, obeležiće drugu nedelju decembra kada je reč o muzičkim dešavanjima u Beogradu. Nordijski dvojac ponovo će se naći pred beogradskom publikom posle deset godina u petak 8. decembra u Hangaru kod luke Beograd (Knežopoljska 3), a na bini će im se pridružiti eksperimentalni duo Karpov Not Kasparov iz Bukurešta, kao i domaći Chorbika i MKDSL. Dan kasnije, na istom mestu, legendi progresivnog zvuka pridružiće se talentovani Theo Kottis, kao i domaći di-džejevi Bokee i Coeus.

GusGus su poznati po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj s drugim muzičkim žanrovima. Sarađivali su sa mnogim velikanima elektro i pop scene, poput Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros, kao i sa legendarnim Ian Brown-om, na pesmi „Desire“. Bend je nastao 1995. godine na Islandu kao umetnički kolektiv. Tokom više od 20 godina karijere izdao je devet studijskih albuma, a poznat je po hitovima „David“, „Arabian Horse“, „Over“, „Obnoxiously sexual“ i drugim. Album pod nazivom „Lies Are More Flexible“ biće objavljen uskoro, a beogradska publika će među prvima imati priliku da uživo čuje nove pesme.

Karpov not Kasparov, rumunski duo kojeg nazvaju istočnjačkim GusGus-om, svoje muzičko stvaranje bazira na principu pravila i strategije šahovske igre. Njihov nastup u formi eksperimentalnog live-a, koji prožimaju orijentalni tonovi, čini ih veoma interesantnim sastavom.

Sasha, superstar među di-džejevima, u karijeri dugoj 30 godina, tokom koje je konstantno na samom vrhu predstavnika progresivnog zvuka, četvorostruki je dobitnik „International Dance Music Award“ nagrade, kao i „DJ Mag“ nagrade. Takođe, nominovan je za nagradu „Grammy“ 2004. godine, a producirao je i nekoliko visoko rangiranih remiksa renomiranih imena kao što su Madonna, The Chemical Brothers i Hot Chip. Poznat je po dugogodišnjoj saradnji sa John Deegweed-om. Upravo na nedavno objavljenim nominacijama prestižnog „DJ Mag-a“, u trci za najbolji di-džej dvojac 2017. godine, našli su se Sasha i John Digweed kao b2b tandem.

NAGRADNA IGRA: 

DELIMO VAM 2×2 karte za petak i gostovanje sjajnog Gus Gus-a, kao i 2×2 karte za gostovanje jedinstvenog SASHA-e! Vaše je kao i uvek do sad, da šerujete ovaj članak na vašim facebook profilima, lajkujete našu instagram stranicu ako niste do sad i da nam u inbox naše ONLYCLUBBING stranice na facebook-u pošaljete vaše ime i prezime sa naznakom za koju žurku želite karte! NAGRADNA IGRA TRAJE DO SUTRA DO 21h kada ćemo izabrati srećne dobitnike.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor