NOVA APLIKACIJA UZ KOJU ĆETE SE OSEĆATI KAO DA STE NA LSD-U!

 NOVA APLIKACIJA UZ KOJU ĆETE SE OSEĆATI KAO DA STE NA LSD-U!

Reč je o smartphone aplikaciji Lumenate i navodno će vas odvesti na trip…

Nova smartphone aplikacija Lumenate tvrdi da može menjati vašu svest tako da će vam se činiti kao da ste na LSD-u.

Britanski autori te aplikacije kažu da ona može pomoći “voditi vaš mozak u jedinstveno i moćno izmenjeno stanje svesti, nešto između stanja duboke meditacije i klasične psihodelije.” Taj start-up pokrenut je u Bristolu a osim gore navedenog tvrde i da su u “misiji učiniti uticajno istraživanje podsvesti dostupnijim nego ikad pre. Intervjuisali smo ekipu sa Burning Mana o tome šta za njih znači sloboda, radili smo višemesečne EEG pretrage mozga da bismo razvili i optimizovali našu metodu izazivanja promenjenih stanja pomoću svetlosti i zvuka; naše je putovanje bilo sve samo ne obično”.
Korišćenjem treperavog svetla, aplikacija namerava uzrokovati reakciju neurona u mozgu i sinhonizaciju u drugom ritmu. Nežnim posticanjem tih ritmova mozak se može na siguran način odvesti u željeno stanje. Korisnici se postiču da koriste aplikaciju u potpuno mračnoj sobi kako bi uspešno halucinirali zatvorenih očiju.

Nakon korišćenja aplikacije, podpredsednik David Hillier zaključio je “da bi većina ljudi mogla imati koristi kroz primenu ovog jedinstvenog Lumenateovog solo tripa.”

Inače su aplikaciju kreirali softverski inženjeri Tom Galea i Jay Conlon koji su se upoznali na univerzitetu u Liverpoolu, a aplikaciju je podržala dobitnica Zlatnog globusa Rosamund Pike, koja je kreativna direktorica firme.

Lumenate je službeno dostupan javnosti od marta.

Izvor: Mixmag.net

Avatar photo

Autor: Igor