Safe Events Serbia! Exit i Lovefest predložili plan za otvaranje Srbije!

 Safe Events Serbia! Exit i Lovefest predložili plan za otvaranje Srbije!

Posle više od godinu dana života bez muzike i festivala stižu konačno pozitivne vesti. Ugledajući se na primere i praksu iz evropskih zemalja poput Španije, Velike Britanije i Nemačke, Exit i Lovefest kreirali su inicijativu pod nazivom Safe Events Serbia u okviru koje su definisana četiri potencijalna scenarija koja vode ka normalizaciji života i vraćanju muzičkim događajima u našoj zemlji. 

Inciijativa Safe Events Serbia pokrenuta je u cilju kreiranja posebnog I proverenog paketa mera, koje je moguće preduzeti kako bi se u Srbiji uskoro mogli organizovati događaji većeg formata. Osim festivala Lovefest i Exit, inicijativu su podržali i Arsenal fest, Beerfest, Udruženje promotera i tiketing agencija Srbije, kao i pokret Spasimo muziku. 

Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Grada Beograda donesena je odluka da se protokol Inicijative podnese Vladi Republike Srbije i uz mere propisane od strane Zavoda za javno zdravlje usvoji kao osnovni dokument za postupno vraćanje normalnom životu u celoj Srbiji. 

Prema rečima direktorke festivala Lovefest Zlatane Pavlović to je bio drugi konstruktivni sastanak koji su imali sa predstavnicima Grada i zdravstvenih institucija. 

“Zadovoljni smo što će već danas protokoli naše inicijative Safe Events Serbia biti poslati Vladi Republike Srbije. Кreirali smo četiri potencijalna scenarija u okviru kojih je moguće vraćanje event industrije na nivo pre pojave virusa, kao i normalizacija života u našoj zemlji, a na Vladi je da odluči da li će ih dopustiti i uz koje mere”, rekla je Pavlovićeva.

Organizator Exit festivala Dušan Кovačević rekao je da su Srbija i Velika Britanija lideri u vakcinaciji, ali da za „otvaranje” treba da uzmemo njihov primer.

“Velika Britanija će od sredine maja dozvoliti događaje do 10.000 ljudi, a od 21. juna ukinuti sve restrikcije. Neophodno je mladima dati viziju normalnog života i poslati poruku nade. Time ćemo ih pozvati da nose maske, da se vakcinišu i poštuju mere opreza. To je najbrži način da prevaziđemo ovu krizu”, istakao je Кovačević.

Avatar photo

Autor: Igor