Nova baza podataka sa 150 hiljada trens klasika od 1988. do 2009. dostupna na mreži!

 Nova baza podataka sa 150 hiljada trens klasika od 1988. do 2009. dostupna na mreži!

Hiljade zaboravljenih i neotkrivenih dragulja iz prve – i verovatno najvažnije – dve decenije trance muzike kao što su produkcije Paula van Dajka, Tiesta, Roberta Milesa i drugih nalaze se u ovoj bazi podataka.

Sveobuhvatna tabela, koja koristi vinil izdanja kao referencu, napravljena je sa „ciljem da se kompajliraju sve trance (i proto-trance) numere nastale između 1988. i 2009. godine”. Sadrži imena pesama i izvođača, dužine pesama i podžanrove od preko 150.000 unosa, kao i veze do Youtube-a.

EDM Tunes izveštava da je Koncz David – zvani TheTranceHistorian – počeo da sastavlja listu još 2022. godine kako bi pomogao u istraživanju za svoju novu knjigu o istoriji žanra. Ubrzo je shvatio da bi projekat mogao da bude „koristan i vredan izvor informacija za sve ljubitelje transa“, pa je po završetku odlučio da bazu podataka učini javnom.

Baza podataka sadrži renomirane klasike proizvođača kao što su Tiesto ‘Traffic‘, Paul van Dik ‘For An Angel’, 4 Strings’ ‘Take Me Avai’ i Robert Miles ‘Children’. Tvorac Koncz David je uveren da je baza podataka sastavljena sa najmanje 90% tačnosti.

Glavna baza podataka je dostupna, ali “teško za potpuno učitavanje čak i na vrhunskim računarima“, tako da kreator predlaže da pogledate drugi dokument (datoteku Google Sheets). Pogledajte kompletnu bazu podataka ovde ili preko Trancefik foruma.

IZVOR: klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor