Nova imena NEXT festivala: Marko Nastić, Eyesburn i Nikola Vemić

 

Marko Nastić, Eyesburn i Nikola Vemić su poslednja imena izvođača koja su objavili organizatori humanitarnog NEXT festivala, čineći program četvrtog izdanja još bogatijim.

Kako je već objavljeno, 27. aprila festival otvara kultni bend Električni orgazam na Public stejdžu. Pored njih, istog dana na ovom stejdžu nastupiće i užički bend Eastock, kao i SevdahBABY.

Public stejdž 28. aprila rezervisan je za regge ritmove, pa će uz bendove Mašta Bašta i Del Arno Band, nastupiti i jedan od najboljih domaćih i regionalnih bendova Eyesburn.

Drugi dan festivala, 28. april će biti pravo uživanje za sve ljubitelje kvalitetne elektronske muzike. Pored već najavljenog Kristijana Molnara, tog dana na 031 Republic stejdžu nastupiće Nikola Vemić, član Beyond House ekipe i jedan od najperspektivnijih di-džejeva mlađe generacije, kao i Marko Nastić, najveće ime domaće elektronske scene i najpriznatiji srpski di-džej u inostranstvu.

27. aprila, na 031 Republic stejdžu nastupa mladi di-džej kolektiv DBDZ, rezidenti beogradskog kluba DOT, i to rame uz rame sa Goyom, jednim od utemeljivača ravničarske underground house scene, dok su duo Luka Vuković i Ivan Radojević, poznat po sjajnoj atmosferi na svim svojim nastupima, zaduženi za lokalnu podršku.

Pored bogatog muzičkog programa, u okviru NEXT festivala, 27. aprila biće otvoren i prvi zatvoreni skejt bazen u Srbiji – Kotlarnica u prostorijama Gradskog kulturnog centra Užice. Kako je jedan od glavnih ciljeva organizacije Shift 2 da mladima iz Užica i okoline obezbedi da svoje slobodno vreme provedu što kvalitetnije, uz pomoć novčanih donacija fondacija Trag i Divac, kao i privatnih kompanija i lica, poslednje tri godine se aktivno radilo na rekonstrukciji i adaptacijistare kotlarnice GKC-a u skejt park. Tokom festivala biće održana takmičenja uz muzičku podršku benda Sick Touch i ostalih.

Podsećamo da je NEXT festival od samog osnivanja ima humanitarni karakter. I ove godine, glavni organizator Shift 2 u saradnji sa Fondom B92 prikupljena sredstva doniraće za opremanje Opšte bolnice Užice.

Early bird karte za festival možete naći u ograničenom broju na biletarnici Gradskog kulturnog centra, u Win Win radnjama širom Srbije i na sajtu www.ddtickets.rs. Komplet karata za oba dana je 1000 dinara, dok su pojedinačne karte 600 dinara.

Avatar photo

Autor: Igor