NOVA KNJIGA “HUSH” DOKUMENTUJE BERLINSKE KLUBOVE U VREME KORONAVIRUSA!

 NOVA KNJIGA “HUSH” DOKUMENTUJE BERLINSKE KLUBOVE U VREME KORONAVIRUSA!

Nova knjiga pod nazivom “HUSH – Berlin Club Culture in a Time of Silence” istražuje gradske klubove usred globalne pandemije. Sastavili su je fotograf Marie Staggat i novinar Timo Stein, koji su između aprila i decembra 2020. posetili više od 40 klubova u glavnom gradu Nemačke. Među klubovima koje su posetili su Tresor, Watergate, SchwuZ, Weekend, OHM, Sameheads, Paloma, Kit Kat, GRETCHEN, Else, Arena i Suicide Circus.

Tokom poseta klubovima, razgovorali su sa voditeljima, barmenima, DJ-evima, izbacivačima, domarima… kako bi se dobio ekskluzivan uvid u to kako se inače rastuća industrija gradskog noćnog života snalazi u krizi.
U saopštenju se navodi: “Tokom turneje po klubovima autori su se susreli sa ljudima koji ne samo da se trude zadržati posao, već se boje i da izgube mesto koje nazivaju domom. Upoznali su ih na mestima koja su stvorena za ljude, ali koja su impresivna čak i onda kad su potpuno prazna.”
Prihod od prodaje knjiga ići će za pomoć berlinskim klubovima koji su uključeni u projekt.

Marie Staggat započela je karijeru u legendarnom berlinskom Tresoru još sa 21 godinom i fotografisala je mnoge DJ-eve koji su puštali tamo. Godine 2016. objavila je svoju prvu knjigu “313ONELOVE”, koja govori o elektronskoj muzičkoj sceni Detroita.

Timo Stein pisao je za muzički magazin Spex, radeći kao urednik, pratio je politiku i kulturu, a šest je godina radio i kao urednik u Ciceru. Takođe je, među ostalim, objavljivao članke u nemačkim dnevnim novinama Der Tagesspiegel i Rhein-Zeitung.

“HUSH” će 1. marta ove godine objaviti Parthas Verlag, a biće dostupan na parthasverlag.de, u klubovima ili u vodećim knjižarama.

UŽIVAJTE U SAMO JEDNOM DELU FOTOGRAFIJA:

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor