Novi način plaćanja na EXIT festivalu! Kartica zamenjuje tokene!

EXIT festival u saradnji sa OTP bankom i Ministarstvom finansija uvodi r:evolucionarno rešenje plaćanja pića i suvenira na festivalu. Nakon prevaziđenih tokena, ulazimo u eru cashless i contactless sistema kako bi proces kupovine bio još brži, efikasniji i precizniji. Ovaj sistem plaćanja ubrzano postaje standard na svim velikim svetskim festivalima, a EXIT će biti prvi festival u regionu koji će koristiti ovo napredno rešenje. Glavna prednost ovog sistema je da posetioci festivala više neće morati da pogađaju unapred šta će piti te večeri, već će moći jednostavno da uplate novac koji planiraju da potroše tokom trajanja festivala i da poručuju koje god piće žele. Takođe, laka kartica prigodnih dimenzija će zameniti veliki broj gvozdenih tokena u džepu, koji su velikom broju publike predstavljali opterećenje. I najvažnije za posetioce, za razliku od tokena koji se nisu mogli refundirati, preostali novac na kartici, posetioci će moći da povrate u bilo kom trenutku na festivalu, kao i u OTP banci 7 dana po završetku festivala. Posebno smo ponosni na činjenicu da je ovo rešenje plod domaće IT industrije na čelu sa novosadskom softverskom firmom Navigator.

Zašto je uveden CASHLESS?
Zato što je to novi, najsavremeniji sistem plaćanja koji se koristi širom sveta na
festivalima, koji omogućuje brže, jednostavnije i efikasnije plaćanje na šankovima, bez dugačkih redova.

Čime plaćam piće na festivalu?
Piće se plaća elektronskim  karticama koje se dopunjuju «kreditima» u željenom iznosu. Pri kupovini pića na šankovima, dovoljno je prisloniti karticu na dobro obeleženi aparat na 3 sekunde i iznos pića će automatski biti umanjen sa kartice.

Gde se mogu nabaviti kartice?
Posetioci će moći da nabave svoje kartice u kampu i na samom festivalu, na jasno obeleženim mestima.

Kako se dopunjuju kartice?
Kartice se dopunjuju na blagajnama/uplatnim mestima koje će biti vidno obeležene i raspoređene po tvrđavi u dovoljnom broju. Dopuna će moći da se izvrši kešom ili platnim karticama.

Šta je to depozit?
Pri prvom punjenju svake kartice, ostavlja se depozit od 100 RSD kojim posetilac ne može da raspolaže. Na primer, ako uplati 1.000 RSD, ima na raspolaganju 900 RSD. Pri svakoj sledećoj uplati, ne plaća se depozit. Dakle, ako posetilac uplati još 1.000 RSD, imaće ukupno 1.900 RSD na raspolaganju.

Kako se vraća depozit?
Kada posetilac napusti festival, moći će vraćanjem kartice da povrati depozit i sva nepotrošena sredstva na kartici na posebnim blagajnama koje će biti vidno obeležene. Nakon završetka festivala, sredstva će moći da se povrate u kampu i OTP banci do 19.07.2013.

Koliki je maksimalni iznos za refundaciju?
Zbog sprečavanja zloupotreba sistema i pranja novca, iznos za refundaciju biće
ograničen na maksimalno 1500 dinara.

Kako mogu da proverim stanje na kartici?
Vrlo jednostavno. Potrebno je na bilo kom šanku prisloniti karticu na jasno obeleženi i vidljivi čitač koji će automatski pokazati preostali iznos.
Zbog pojave preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, apelujemo na posetioce da ulaznice za Exit 2013 kupuju  na zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica.

Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć, jer je iskjučivo validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

Trenutna cena petodnevne ulaznice iznosi  6.990 dinara sve do 9. jula do ponoći, posle čega će dostići finalnu cenu od 11.990 dinara. Jednodnevne ulaznice su u prodaji po ceni od 2.990 dinara do 9. jula u ponoć, dok će na dan festivala ulaznice biti skuplje.
Ulaznice su dostupne u Novom Sadu na Gigstix prodajnim mestima – Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12), Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60), knjižara Serendipiti (SPENS, Sutjeska 2) i Cafe Macchiato (TC Merkator), kao i onlajn kupovinom preko

Avatar photo

Autor: Igor