Objavljena prva imena velike, desete proslave Outlook festivala!

Počevši 2008. godine kao mali festival sa samo 600 posetioca, da bi vremenom postao vodeći festival bass muzike u svetu, Outlook stvara istoriju od prvog dana. Mnogo se toga promenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Iako odrastao, osećaj porodice je i dalje prisutan, a umetnici i posetioci se vraćaju iz godine u godinu kako bi ponovno doživeli i otkrili novu muziku na najboljem ozvučenju. Od ambiciozno postavljenih pozornica, do partyja na pučini mora, Outlook ekipa nije odustajala od dizanja lestvice, pri tom ne zaboravljajući svoje korene.

Četvorodnevno slavlje soundsystem kulture ujedinjuje mlade talente i istinske legende iz sveta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, garage te mnogih drugih muzičkih žanrova. Između 6. i 10. septembra 2017. jaka postava od stotinu izvođača ponovno će tresti kamene zidove tvrđave Punta Christo i Arene u Puli, i time obeležiti deset godina postojanja Outlook festivala. Između ostalih proslavi se ove godine pridružuju Dizzee Rascal, Dawn Penn, Swing Ting, Giggs, The Bug, Calibre, Goldie, LEVELZ, AJ Tracey, Wiley i Madam X. U prodaju su upravo puštene prve ulaznice za koncert otvaranja po ceni od 240 kuna, a u prodaji još ima regionalnih ulaznica po povoljnijim cenama.

 

Pogledajte video najavu prvog talasa imena Outlook festivala

Za početak velike proslave i ove godine Outlook festival će na jedno veče preuzeti istorijski pulski amfiteatar, a upravo tamo, u sredu 6. seotembra, kao glavni gost nastupiće ikona grime muzike Dizzee Rascal, dobitnik Mercury nagrade, koji uskoro objavljuje dugoočekivani novi album. Uz njega tu je i majstor eksperimentalnog hip hopa i elektronske muzike, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra koji sprema nekoliko iznenađenja.

Preko 100 izvođača popeće se dan posle na tvrđavu Punta Christo, jednu od najslikovitijih festivalskih lokacija na svetu i dnevnu pozornicu na plaži u kampu Brioni. Grime ekipu ove godine predvode Wiley sa Hollow Manom, Giggs, Newham Generals (D Double E and Footsie) i hvaljeni producenti Champion, Spooky i Sir Spyro. Njima se pridružuju MC veterani Flowdan, Riko Dan, Flirta D, Killa P i Lady Chann, te neki novi klinci: AJ Tracey, Big Zuu i Capo Lee. Stiže i cela Butterz posada: TDQ, Swindle, Elijah & Skilliam.

Dub i reggae duboko su ukorenjeni u same početke Outlook festivala, i svake godine stižu najvažniji predstavnici ovih muzičkih žanrova. Ovo leto tako u Pulu stiže izvrstan selektor i dub stručnjak Adrian Sherwood, Gentleman’s Dub Club nastupiće u punom sastavu, kraljica reggae klasika Dawn Penn sa Soom T, Stand High Patrol, Eva Lazarus i Dub Dynasty širiće pozitivne vibracije. Nešto mračniju stranu dub muzike predstavlja The Bug sa izvrsnom vokalistkinjom iz Izraela Miss Red. Mnogobrojne snažne zvučnike Outlook festivala do maksimuma će iskoristiti dubstep igrači; Commodo, Jack Sparrow, Plastician, Mala i Coki (Digital Mystikz).

Outlook svake godine sa velikim veseljem ugošćuje i najbitnije predstavnike domaće i regionalne scene, a u prvoj najavi tu su se tako našli Egoless, Filip Motovunski, Digitron, Bamwise, Rahmanee i 207, a u sledećim mesecima ta lista će rasti zajedno sa novim najavama.

 


Otvaranje Outlook festivala u pulskoj Areni (photo: Marc Sethi)

Drum’n’bass je nezaobilazan na Outlook festivalu, a njegovi najvažniji predstavnici uvek se rado odazivaju pozivu da budu deo Outlook festvala. Već i kao deo festivalske porodice ovog septembra u Pulu stižu Goldie, DJ Marky, LTJ Bukem, Calibre, Kasra, Sam Binga, Spectrasoul, Elisa Do Brasil, DLR, Mefjus, LEVELZ (Chimpo, Dub Phizix i Strategy). Prvi put na jednu od mnogobrojnih Outlook pozornica popeće se MC Bugzy Malone, a vodećoj dami bass muzike Madam X pridružuju se Biome, Walton i Paleman. Bog garage muzike Zed Bias dovodi sa sobom Wookiea, a plesni londonski zvuk predstavlja radijski kralj Matt Jam Lamont. Oni koji vole nešto više bassa ne bi trebali propustiti My Nu Leng, Josey Rebelle i Rude Ki, a ljubitelji dancehalla neka obavezno stignu poslušati Murko i Swing Ting.

Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mestima širom zemlje.

 

Najbolji trenuci prošlogodišnjeg 9. Outlook festivala

Avatar photo

Autor: Igor