Oboren rekord – Najposećenija noć u istoriji Exita!

 

Ovogodišnja velika proslava 15. rođendana Exit festivala zabeležila je sinoć rekordnu dnevnu posećenost sa 52.000 ljudi koji su na Petrovaradinskoj tvrđavi pevali i igrali do 8 časova ujutro!

Ubrzo posle ponoći sve dnevne ulaznice su bile rasprodate! Takvoj poseti doprinelo je jedno od najjačih programskih izdanja u istoriji Exita, što su svojim besprekornim nastupima potvrdile i zvezde večeri Manu Chao, Martin Garrix i John Newman. Čast da otvori program na glavnoj bini imala je zagrebačka kantautorka Sara Renar, nakon čega je pred publiku izašao proslavljeni džezer Duško Gojković praćen Big Bendom RTS-a. Bila je to sjajna uvertira za pravu erupciju energije severnjačkog soulmena Džona Njumena! Mladi britanski autor i jedan od najtraženijih glasova današnjice opravdao je ulogu jednog od favorita Exita sa nezaustavljivim plesom i srčanim pevanjem apsolutnih hitova „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Cheating“, a publika je horski pevala i njegov novi hit „Come and Get It“. Prava eksplozija usledila je tokom izvođenja pesama grupe Rudimental „Not Giving In“ i „Feel The Love“ koje je svojim glasom proslavio upravo Njumen, koji se nakon sjajnog koncerta uputio pravo na mts Dance Arenu gde se provodio i slikao redom sa svim fanovima do samog svitanja.

Jedan od najposećenijih koncerata svih vremena na Exit festivalu bio je upravo jedan od najvažnijih glasova svetske muzike Manu Chao, koji je glavnu binu oduvao nastupom za pamćenje sa svojim bendom La Ventura. Reakcije publike su bile toliko glasne, da su se ljubitelji ovog revolucionarnog muzičara na momente mogli čuti čak u gornjem gradu dokle se protezala publika koja se slivala na glavnu binu da čuje hitove „Clandestino“, „Rainin’ in Paradize“, „Me Gustas Tu“ i brojne druge tokom skoro dva sata opšte euforije na glavnoj bini!

Svetski poznata mts Dance Arena bila je krcata kada je na scenu izašao jedan od trenutno najpopularnijih svetskih DJ-eva Martin Garrix. Devetnaestogodišnji Holanđanin oduševio je publiku svojim zaraznim bitovima, a zanimljivost je da je na set došao privatnim avionom zajedno sa svojom maloletnom devojkom i njenim tatom! Garrix nije krio svoje oduševljene i tokom nastupa je čestitao 15. rođendan Exita uz otvoreno oduševljenje čuvenim prizorom prepune Arene!

Neverovatnu energiju X-Bass programa predvodili su sinoć Hannah Wants i Hudson Mohawke, dok je Fusion stage ugostio High 5, Kandu Kodžu i Nebojšu i Feud. Pred prepunim Explosivom sjajnu svirku otprašile su legende Nuclear Assault, dok su apsolutne zvezde Future Shock bine bili riječki indie šminkeri, Johnatan.

Finalno veče na glavnoj bini festivala otvoriće nova nemačka pop senzacija, Milky Chance, nakon čega će glavnu binu zauzeti tvorci planetarnog hita „Safe&Sound“, Capital Cities. Dvadeset godina svoje karijere na petnaestom rođendanu Exit festivala obeležiće jedan od najboljih elektronskih sastava svih vremena, Faithless. Na Dance Arenu dolazi ubedljivo najuticajni produkcijski tim britanske dance muzike, Leftfield u svom nastupu uživo, a gramofone će na jednom od najpoznatijih densflorova na svetu preuzeti elektronski duo Tale of Us i vladar berlinske scene Dixon. Hedlajneri Explosive bine biće jedan od najvećih svetskih metal bendova, Fear Factory, dok na Fusion dolaze Hladno pivo i Rambo Amadeus. Na No Sleep Novi Sad bini ruski producenti Enei i Bop će začiniti ovu nedelju veče sa pravom dozom drum’n’bassa, što će predstaviti savršenu uvertiru za spektakularnu završnicu petnaestog rođendana Exit festivala!

Ulaznice za završnu noć se prodaju na svim blagajnama Gigstixa do 16 časova, posle čega rade samo festivalske blagajne na tvrđavi, i koštaće 3.500 dinara. Festivalske blagajne se nalaze pre ulaza na tvrđavu kod Lovotursa i kod crkve ispod sata. Posetioci se upozoravaju da se čuvaju od raznih falsifikata koji u ovo doba uvek kruže po društvenim mrežama i na ulici.

 

MAPA u visokoj rezoluciji: 

https://www.dropbox.com/s/bavye9m1h9ji5ih/MAPA_EXIT_2015.pdf

SATNICA u visokoj rezoluciji:

https://www.dropbox.com/s/raz7q0dkxvlo28j/SATNICA_EXIT_2015.pdf

Sve o Exitu: http://www.exitfest.org/sr/news/sve-o-exitu-2015

Avatar photo

Autor: Igor