ODOBRENI BRZI TESTOVI ZA ULAZAK NA UNUM FESTIVAL!

 ODOBRENI BRZI TESTOVI ZA ULAZAK NA UNUM FESTIVAL!

Albanija je tako postala prva država na svetu koja odobrava testiranje u svrhu održavanja društvenih i kulturnih događaja

Albanski festival UNUM, smešten na plažama grada Shëngjina, dobio je dozvolu državnih ministarstava turizma i okoline i zdravstva da za svoje sledeće izdanje, 2021. godine, sve zainteresovane posetioce testira na covid-19 da bi mu mogli prisustvovati. Albanija je tako postala prva država na svetu koja odobrava testiranje u svrhu održavanja društvenih i kulturnih događaja.

“Napredna tehnologija i tačnost brzih testova omogaćava da rezultati budu gotovi za 10-15 minuta, što je dovoljno da omogući uživanje u festivalu na način na koji je to uobičajeno. Povrh toga, do sledeće će godine verovatno stići i vakcina pa su planovi za ovaj mali, perfektno organizovan festival već u pogonu, uz podršku albanske vlade”, naveli su organizatori.

Prvi UNUM održan je prošle godine, a na njemu su među ostalima nastupili Ricardo Villalobos, Margaret Dygas, Sonja Moonear, Zip. Sledeće izdanje planirano je za period od 3. do 7.jula.

Izvor: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor