Eurosonic Noordeslag objavio više od sto izvođača i panelista na svom digitalnom izdanju 2021.

 Eurosonic Noordeslag objavio više od sto izvođača i panelista na svom digitalnom izdanju 2021.

Holandski Eurosonic Noorderslag (ESNS), jedan od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala i konferencija, najavio je izlazak za 2021. godinu sa više od 100 izvođača i nekoliko desetina govornika. Što se tiče pandemije, ovogodišnji ESNS biće potpuno digitalni i održaće se od 13. do 16. januara, kako bi nastavio svoju misiju 35. godinu zaredom: promociju nove evropske muzike.

PROGRAM IZLOŽBE

ESNS je najavio više od 100 evropskih izvođača koji će biti predstavljeni javnosti, a koje je sam festival odabrao, kao rezultat saradnje NPO 3FM sa evropskim nacionalnim radio stanicama udruženim u okviru EBU (Evropska radiodifuzna unija) i kao deo nominacija za nagradu. Music Moves Europe Talent Avards. Robert Meijerink, menadžer programa ESNS-a, rekao je: „Promocija novih evropskih talenata oduvek je bila u srcu Eurosonika i videli smo da se mnogi izvođači, poput Fontaines DC, Celeste, Christine and Kueens, Stromae, Dua Lipa ili IDLES nastavljaju uspešne karijere nakon predstavljanja na našem događaju “.

Ovogodišnji izvođači dolaze iz 28 evropskih zemalja, a žanr se kreće od rocka, popa i džeza do elektronske muzike i hip hopa. Među njima je bilo i nekoliko iz naših krajeva. Srbiju će predstavljati beogradska grupa E-Plai, a Sloveniju AKA Neomi, Ana Kravanja & Samo Kutin i bend Etceteral. Između ostalih bili su Denise Chaila FlekFab i Ziller Bas, Haies & I, Jelani, Junior A, Anna Kaneelina, Banji, Chibi Ichigo, CloZee, Deaf Radio, Decolonize Iour Mind Societi, a kompletnu postavu možete pronaći na zvaničnoj veb stranici festivala .

Digitalno izdanje ESNS-a donosi nastupe na Eurosonic-u i ceremoniji dodele nagrada Music Moves Europe Talent Avards u petak, dok će holandski talenti zauzeti centralno mesto u subotu kada Noorderslag predstavlja najbolje sa lokalne muzičke scene.

Izložbeni program festivala biće potpuno besplatan, a za gledanje potrebno je da se registrujete na platformi vvv.esns.nl/tickets.

KONFERENCIJA

Napredak i put ka oporavku biće u fokusu odeljka ESNS konferencije i uključivaće panel diskusije, ključne govore, sesije, mogućnosti umrežavanja i puno nove evropske muzike.

Svi žele da nastave sa svojom muzikom i radom, ali činjenica je da će još neko vreme biti u fazi čekanja. Kako izgleda put ka oporavku muzičkog sektora i kada će mu biti dozvoljeno da počne ponovo? Kakav je status vakcine i kada se događaji konačno mogu nastaviti? Da li je strimovanje ovde da bi ostalo? Kako pandemija utiče na rad tekstopisaca i izvođača? Šta će VR i AR dodati u naša iskustva uživo? Sve su to pitanja i teme o kojima će ESS nastojati da pruži neophodne uvide tokom svoje konferencije.

Značajni glumci evropske muzičke scene poput Steve Strange-a (Ks-Rai Touring, agent Kueens of the Stone Age, Eminem i Coldplai), Tom Vindish & Mike Malak (agenti Paradigm Talent Agenci čiji su klijenti Billie Eilish, Diplo) već su potvrdili svoje učešće. , Alt.J, Pusha T, Black Eied Peas), Ali Gillan (Bandcamp), Anita Barišić (Varner Chappell), Claire O’Neill (A Greener Festival, Helen Sildna (Tallinn Music Veek), Keith Harris, Keith Harris Music Ltd ), Michael Chugg (Michael Chugg Entertainment), Michal Kascak (Pohoda Festival), Sammi Andrevs (Deviate Digital), Scott Cohen (Varner Music) i mnogi drugi.

Sastanci članova Iourope-a i Seminar o zdravlju i bezbednosti takođe su potvrđeni tokom ESNS-a. Evropska unija kompozitora i tekstopisaca (ECSA) kritički će se osvrnuti na poslovne modele i kako se može stvoriti „lanac poštene muzičke vrednosti“ na panelu na kome će učestvovati Romeijn (iz BAM! Popauteurs), Arrien Molema (član odbora i autor pesme ECSA) -e), Helen Smith (IMPALA) i Annabella Coldrick (MMF).

Prijava za ESNS konferenciju iznosi 50 evra, a zajedno sa svim ostalim informacijama dostupne su na zvaničnoj veb stranici Eurosonic Noorderslag.

O ESNS-u

ESNS (Eurosonic Noorderslag) organizuje se u Groningenu u Holandiji već 35 godina i predstavlja ključni događaj za razmenu predstojećih evropskih muzičkih talenata, sa dokazanim iskustvom u pomaganju u stvaranju novih izvođača na međunarodnoj muzičkoj sceni. ESNS donosi koncertni i konferencijski program sa brojnim mogućnostima umrežavanja i umrežavanja. Događaj privlači delegate iz svih delova industrije zabave, uključujući predstavnike sa preko 400 festivala. Izdanje 2021. biće digitalno, sa fokusom na novu evropsku muziku.

Avatar photo

Autor: Igor