Oliver Koletzki: Ostajem svih pet dana na Sonus Festivalu!

U saradnji sa organizatorima sjajnog Sonus Festivala uradili smo intervju sa poznatim nemačkim DJ-em i producentom Oliver Koletzkim koji je ove godine stiže na čuvenu plažu Zrće.

Ćao Oliver. Gde si u ovom trenutku? U kom si delu sveta?

Trenutno sam na jednom od severnih ostrva Novog Zelanda, puštam na jednom malom hipi festivalu pod nazivom “Shipwrecked”.

Kako ti prolazi ova 2016. godina?

Zaista fantastično! Ja sam trenutno u jednom miksu odmora i putovanja po svetu, putujem neprestano od prve nedelje januara. Thailand, Bali, Australia, New Zealand, a sledeće nedelje se vraćam u Nemačku. Život je dobar prema meni.

Tvoje poslednje izdanje pod nazivom ‘Black Walls’ EP koji si uradio u saradnji sa Nikom Schwindom je zaista sjajno. Kako je došlo do vaše kolabracije?

Mi smo jako dobri prijatelji i družimo se preko 10 godina, a imamo isti ukus i isto razmišljanje po pitanju muzike. Ja sam hteo da pokrenem novi, malo više “techy” live nastup gde ja mogu da puštam sve melodije uživo na na stejdžu. Zato sam pitao Nika da mi pomogne i tako smo producirali prve trake pre tačno dve godine.

Koliko se razlikuje ili koliko su slične produkcije kada je u pitanju ‘Black Walls’ EP i tvoja produkcija kada je radiš sam?

Mi smo radili zajedno u Nikovom studiju na programu Ableton, tako da je velika razlika nego kada ja radim sam u programu Cubase u kojem imam preko 25 godina iskustva, ali kada su upitanju ideje i kreativnost mi smo sjajan tim koji se samo dopunjava.

Da li imaš neke planove kada su u pitanju tvoja solo izdanja ili možda još nekih novih kolabracija u ovoj godini? Šta imaš na umu i u kom ćeš pravcu ići?

Počeo sam da radim na svom šestom solo albumu koji će izaći na proleće 2017. Ja mislim da će biti mnogo više mističniji i mračniji nego predhodni.  Zajedno sa Nikom ću napraviti ceo album takodje.

Čestitamo na “Stil vor Talent-s 10th year”! Da li imaš neke buduće projekte koje želiš da podeliš sa nama?

Hvala! Naša rodjendanska kompilacija će izaći u aprilu sa 25 eksluzivnih traka svih naših Dj-eva.

Zaista imaš sjajnih festivala u svom turu za ovu godinu, a u to je uključen i Sonus Festival. Zrće Plaža, Hrvatska, čini se kao sjajna lokacija. Da li si uzbudjen?

Da, zaista jesam. Ja sam do sad puštao samo jednom tamo i bilo je sjajno. Prelepe plaže i publika koja zna kako da uživa.

Line up izgleda sjajno, naravno zajedno sa tobom, Seth Troxlerom i Apolloniom. Da li ćeš imati vremena da možda poslušaš neke druge DJ-eve dok budeš tamo?

Ma sigurno ću imati. Ostaću na festivalu svih pet dana. Zaista se radujem da čujem Dixona, Setha i Ricarda.

Gde je po tebi najbolja lokacija na kojoj si ikad puštao?

Prošle nedelje sam puštao duboku u džungli “Byron Bay” u Australiji. To je bilo tako impresivno i inspirativno, isto kao i na festivalu “Rainbow Serpent” vikend pre toga.

Za kraj jedno pitanje. Kako pronalaziš inspiraciju i da uspeš da balansiraš izmedju svoje muzike, kolabracije i biznisa?

Ja se bavim DJ-ingom već 23 godine. Poslednjih 10 godina ja sam puštao u preoseku na 150 dogadjaja godišnje. Prošle godine sam odlučio da to malo promenim, uzeo sam mnogo mnogo više slobodnog vremena za vikende i praznike. 

Linkovi u vezi Sonus Festivala:

Prodaja karata:

http://www.croatia-tickets.com/en/event/sonus-festival-2016

Web site: http://sonus-festival.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/sonusfestival

Instagram: https://www.instagram.com/sonusfestival/

Soundcloud: https://soundcloud.com/sonus-festival

 


Avatar photo

Autor: Igor