Osnivač Lovefesta: Exit i Arsenal su pravi primer organizacije bezbednih događaja u Srbiji

 Osnivač Lovefesta: Exit i Arsenal su pravi primer organizacije bezbednih događaja u Srbiji

Ako možemo da kažemo da je pandemija donela išta dobro festivalskoj i muzičkoj industriji u Srbiji, to je svakako jedinstvo vodećih festivala, koji su zajedno u prethodnim mesecima bili deo nesebične borbe za opstanak čitavog sektora i obezbeđivanje poslova za hiljade ljudi. 

Prema rečima Marka Vukomanovića, jednog od osnivača Lovefesta, to jedinstvo počelo je da se širi i na region, a kako i sam kaže veruje da će ono postati i primer svim svetskim organizacijama. 

“Arsenal, Exit, Lovefest, BeerFest su ujedinjeni početkom godine kreirali protokol sigurnih festivala i događaja, i prezentovali ga kako Vladi Republike Srbije, tako i ključnim članovima Kriznog štaba i verom svih tih ljudi zajedno sa nama da je moguće organizovati bezbedan festival i koncert, mi danas imamo srpske festivale u svim svetskim medijima kao dobar primer organizacije bezbednih evenata“

„Iskoristio bih priliku da čestitam i 20. rođendan Exit festivalu, najstarijem članu naše festivalske porodice. Takođe bih apelovao na sve velike događaje u Srbiji da koriste jedinstveni protokol Safe Events Srbije i da na taj način pomognu očuvanju javnog zdravlja koje je svima nama glavni cilj. Svedoci smo brojnih koncerata poslednjih dana gde se ne sprovode mere, i smatram da takve stvari mogu ostaviti duboke negativne posledice u narednom periodu ako uzmemo u obzir da je naša industrija bila sprečena da radi čak više od 600 dana. Ukoliko se svi već sada pridržavamo SES protokola, verujem da ćemo imati sigurnu jesen i zimu, i spremno zdravi dočekati leto 2022“, istakao je Vukomanović.

Lovefest će ove godine biti održan od 5. do 7. avgusta u Vrnjačkoj Banji, a prema definisanom protokolu na festival će moći da uđu svi posetioci koji imaju potvrdu da su vakcinisani i revakcinisani, kao i oni sa negativnim PCR i antigenskim testom. Festival je u saradnji sa vodećim zdravstvenim ustanovama u zemlji omogućio i dovoljan broj besplatnih antigenskih testova i time osigurao da se i Lovefest pridruži grupi najbezbednijih festivala u regionu. 

Ovogodišnje izdanje festivala biće održano na pet muzičkih bina, a kao i prethodnih godina u Vrnjačku Banju stižu velika svetska imena među kojima su Jamie Jones, Joseph Capriati, Loco Dice, Enrico Sangiuliano, Anfisa Letyago, Apollonia, Senidah, Artan Lili, Buč Kesidi, Who See, Stereo Banana, Vojko V i više od 60 izvođača.

Ulaznice je trenutno moguće kupiti putem sajta lovefest.rs ili u poslovnicama tickets.rs i Gigstixa, a od 16. jula u ponoć očekuje se finalno poskupljenje karata, te je ostalo još malo vremena da svoju nabavite po promotivnoj ceni i uštedite. 

Avatar photo

Autor: Igor