OTKAZIVANJE KLABING SEZONE NA IBIZI ĆE BEZ POSLA OSTAVITI 4000 LJUDI!

 OTKAZIVANJE KLABING SEZONE NA IBIZI ĆE BEZ POSLA OSTAVITI 4000 LJUDI!

Svetska epidemija koronavirusa ugrožava više od samo sezone na Ibizi – bez posla ostaju hiljade ljudi.

Sve je izvesnije kako će se zbog onih koji su zbog širenja epidemije koronavirusa bili primorani otkazati ili odgoditi događaje planirane za proleće ili leto 2020. godine pridružiti i cela Ibiza. Regularni klupski kalendar Belog ostrva gotovo da se nema nikakve šanse održati u okvirima barem približno standardnima.

Ako se veliki klubovi i barovi Ibize ove sezone ne budu mogli otvoriti za posetioce, to bi bez posla moglo ostaviti čak 4000 ljudi, prenosi lokalni medij Diario De Ibiza. Glava ogranka lokalne vlasti zaduženog za zabavu José Luis Benítez je izneo nažalost jasnu računicu: “Ibiza trenutno ima osam superklubova. U svakom od njih radi između 300 i 350 ljudi, a povezano je i po dodatnih stotinjak.”

S obzirom na preporuke lokalnih vlasti za otkazivanje cele sezone, jasno je da niko od njih ovog leta neće raditi ono što je radio prethodnih sezona, a reperkusije bi se mogle osećati i godinama nakon. “Ne znam hoćemo li se ikada vratiti u normalu. Ne znam hoćemo li se uspeti oporaviti do onih nivoa turizma koje smo počeli očekivati”, dodao je Benítez.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor