Otvara se The Avicii Experience, muzej u čast pokojnog producenta!

 Otvara se The Avicii Experience, muzej u čast pokojnog producenta!

Više od dve godine je prošlo od prevremenog odlaska Tim Berglinga, i ostaje jasno da se Aviciijev rad cenio daleko izvan polja muzike. The Avicii Experience, muzej koji će se u njegovu čast otvoriti u Aviciijevom rodnom gradu Stokholmu u Švedskoj, 2021. godine, dokaz je uticaja producenta.

The Avicii Experience poslužiće kao interaktivni muzej koji prati meteorski uspon pokojnog producenta “od spokojnog muzičara do proslavljenog superstara, iz njegove dečačke sobe gde je sve počelo do studija u Los Angelesu u kojem su nastali najveći hitovi“. Nikad viđene fotografije i video snimci biće na dohvat ruke posetilaca, kao i “prethodno neobjavljeni materijal koji je bio temelj za posmrtni album ‘TIM’“, ali i neobjavljeni nacrt istaknutog singla, “Levels”.

Sergels Torg, grad smešten u srcu Stokholma, biće mesto za novo područje digitalne kulture poznato kao SPACE, gde će se graditi muzej. Aviciijev otac, Klas Bergling, objasnio je svrhu postojanja muzeja:

U SPACE-u ćemo sprovoditi aktivnosti fokusirane na mlade, sa ciljem da imamo otvoren i inkluzivan dijalog u vezi sa mentalnim zdravljem.

Procenat prihoda ostvarenog od muzeja koristiće Fondacija Tim Bergling, koja je osnovana radi promovisanja svesti o mentalnom zdravlju nakon Aviciijeve smrti u aprilu 2018. godine.

Avatar photo

Autor: Igor