OVAJ UREĐAJ TI MUZIKU PUŠTA DIREKTNO U MOZAK, BEZ SLUŠALICA!

 OVAJ UREĐAJ TI MUZIKU PUŠTA DIREKTNO U MOZAK, BEZ SLUŠALICA!

SoundBeamer 1.0 stvara lični zvučni balon za korisnika….

Izraelska kompanija Noveto Systems izumila je uredjaj koji muziku može direktno puštati, odnosno prosleđivati u vašu glavu, bez upotrebe slušalica ili eventualnih malih uredjaja u mozak, donosi Associated Press. Uređaj nazvan SoundBeamer 1.0 radi tako da stvara lični zvučni balon za korisnika u koji proizvodi zvukove albuma, filma, videoigrice ili nečega četvrtog, istovremeno filtrirajući i ne propuštajući prirodne zvukove koji se odvijaju oko njega.

Benefit ovakvog uređaja je ugođaj surrounda bez eventualnih smetnji izazvanih slušalicama i bez izdvojenosti iz okoline. Kako bi to ostvario, SoundBeamer koristi tehnologiju 3D senzornog modula i nadzora pozicioniranja ušiju te šalje ultrazvučne talase koji stvaraju zvučne balone oko ušiju. “Ne verujete nam jer znamo da zvuči kao zvučnik, ali razlika je u tome što zvukove ne može čuti niko drugi”, kaže Ayana Wallwater iz Noveta.

“Uređaj ne morate navoditi gde da ide i gde se nalazite. Ne strimuje zvuk na jedno mesto. Sledi vas kuda god idete. O tome sanjamo – svetu u kojem dobijamo zvuk koji želimo. Ne morate uznemiravati druge, koje vaši zvukovi neće ometati. A svejedno možete sa njima komunicirati”, dodala je i najavila kako se firma nada da će se ovaj obećavajući gedžet na tržištu naći do kraja sledeće godine.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor