Ovaj vikend u SVEMIRSKOJ KAFANI očekuje nas…

Kao i svaki vikend, naša omiljena kafana nam počinje sa radom u četvrtak veče.

četvrtak 9.1. u 23h
Tech This Out vol4


 
Četvrti po redu audio/visual experience – Tech This Out uz podršku Svemirske Kafane dešava se 09. januara s početkom u 23h! Ulaz je kao što ste već i navikli FREE! 
 
Enter & Tech This Out!
 
Line Up: 
Branislav Đalić (M.A.D. Project)
MDJ  (Mark DJack)
DJ Lexy  (Aleksandra Spiric)
 
petak 10.1. u 22h
DRUM MOTION vol4
 

Kao i uvek DRUM MOTION vam predstavlja samo najsvežije i najbolje sranje na planeti sa 15kw ozvučenja ispod užarenog krova Svemirske Kafane podešenog za najefektivniji nadražaj naših najosetljivijih čula!

Ovaj put vam s ponosom predstavljamo jednu od najaktivnijih i najproduktivnijih dnb ekipa na području Srbije, Drop Sensei.
Nagradite svoje slušne aparate dolaskom na najbolji događaj u svemiru i spremite se za L.O.M. najčvršćim bubnjem i najdebljim bassom, najaktuelnijim drum patternima i muzikom 31. veka!
 
Line up:
 
Codex [metnem / tribe 12 / full force] BG
 
Ključna 1995. godina, kada je beogradska publika imala priliku da prvi put sluša „The Prodigy“ i oseti snažnu elektronsku energiju koju je ovaj bend emitovao, predstavljala je bitan trenutak za razvoj clubbing kulture u Beogradu, tako da nije čudno što najistrajniji klaberi, Dj-evi i producenti predstavljaju taj događaj kao polaznu tačku svog razvoja. 
U tu grupu ljudi spadaju i producenti i Dj-evi Ranko Phase_. Marić i Ðorđe Toxic_. Milašinović koji su se te nezaboravne ’95. prvi put i sreli sa drum and bass žanrom. Njihova saradnja pocinje 1999. godine razmenjivanjem dnb traka koje su pronalazili u underground mraku elektronske scene sa odlukom da pokrenu zajednički projekat Codex kako bi svoju muziku predstavili publici.
 
Danas, petnaest godina kasnije, ime Codex je sinonim za kvalitetan clubbing, masne beatove i bass od kog se tresu zidovi. 
Delili su binu sa najpoznatijim DJ-evima svetske elektronske scene, dok su im mnogobrojna izdanja omogućila saradnju sa muzičarima van dnb žanra. 
Energija njihovih žurki i Codex zvuka odavno je prevazišla granice zemlje iz koje potiču, što dokazuju i brojna gostovanja po Evropi i Americi.
 
Početkom 2011. se prisećaju odakle su krenuli i posvećuju se oživljavanju nekadašnje clubbing scene uz serijale žurki „Grime n Bass“ “Drum Motion” i “Stylez” na kojima okupljaju stare i nove generacije. 
 
Serijal pod imenom EVOLUTION, sa najdužom tradicijom na beogradskoj dnb sceni, i dalje je rezervisan za velike događaje na kojima gostuju najveća svetska dnb imena.
 
Nedavno se odlučuju na lansiranje sopstvene etikete rezervisane za najintimnije zvuke koje krije naš omiljeni muzicki žanr, na kojoj ce se pored Codex traka naći i kolaboracije sa nekim od najzanimljivijih muzičara u svemiru.
 
  
Yebiggah [šuma muzika] BG
 
Miloš Zec, AKA MC Zechina AKA Yebiggah je Drum And Bass/Jungle/Breakbeat DJ iz Beograda.
 
Muzikom se bavi od 1998 godine, svirajući bubnjeve u izvesnom broju Metal bendova. Nakon što je ostavio palice, 2007 godine nalazi alternativu, i to u DJ-ingu, počevši sa Trance-om. 
Nedugo zatim, okrece se pravcima kao što su Drum And Bass, Dubstep i Breakbeat, kada se i potpuno posvećuje se Drum And Bass-u, a do dan danas prošetao se kroz apsolutno sve podkategorije ovog žanra. 
Yebiggah ističe da je ono što ga izdvaja jako širok spektar muzickog materijala koji je prelistao, za šta su direktno odgovorne decenije uživanja najrazličitijih mogućih plodova muzike iz svih krajeva planete. 
Jedan je od osnivača izdavačke kuće širokog muzickog spektra pod nazivom ”Šuma Muzika”
 
  
Bozne [drop sensei] NS
 
Bozne je jedan od osnivača i menadžer organizacije Drop Sensei, koja stoji iza dobro poznatih Šurenje žurki u Novom Sadu, čija popularnost raste iz žurke u žurku već 2 godine.
DJ-ingom se bavi 5 godina, njegovi setovi su obišli celu Srbiju, a njegov miks je prepoznatljiv po tome što kombinuje različite vrste drum and bass muzike na 3 deck-a. 
Jedan je od organizatora dobro poznatog Vodova Festivala u Ruskom Krsturu, koji puni 8 godina sledeće godine. 
 
  
Senzzor [drop sensei] NS
 
Marko Seničak poreklom iz Kule, najmlađi i najsvežiji član organizacije Drop Sensei , prepoznatljiv je po svojim minimalnim i dubokim drum n bass setovima. Sa svojih 15 godina, kad je prvi put stao za mix pult, oduševio je mnoge slušaoce, obzirom na svoje godine. Od nedavno pravi beatove sa svojim saborcima iz studija OZB Beats.
 
 
——————————————————————————-
 
Ulaz : 200din 
 
*Zadržavamo sva prava na izmene vezane za vreme trajanja žurke.
(čitaj: ako bude pakleno dobro ima da produžimo parti do preksutra)
  
subota 11.1. u 23h
Manchin svemirski rođ 

 
Mancha i Svemirska Kafana vas pozivaju na proslavu Manchinog svemirskog jubilarnog 30og rođendana, da đuskate sa nama i našim prijateljima koji će upriličiti ovu zabavu svojim dj setovima, a to su:
 
Igor Jadranin /  Bokhari / Apersonal / Bright Spark 
 
Calavera & Manya / Taylor Made Recordings / Microtech Records / Mad Mole Music
 
Kid Kimi / Masai Warriors 
 
John Jogurt / Get Physical
 
Kristina Lalic / Start Records / Rauschzeit
 
Mark Panic / Re-Start / Usb
 
Mancha / Re-Start / A Must Have / Mirabilis 
 
ponedeljak 13.1. u 22h
Retro Srpska Tehno Nova 

 
РЕТРО СРПСКА А ЈЕ!
 
Специјални дочек и зимски ретро техно у једном! Некст Партиз, Конкрит и Техника су се удружили са нама, да правимо хаос фешту игранку!
Музика ће долазити до ваших цењених ушеса искључиво са винила, које ће вртети господа кнежеви, српски ратници, витезови српски, љубила их мајка:
 
 
Мита Од Бетона 
Лука Од Бетона 
Принц Александар Ивковић  
Стари Вујовић-адин Милош  
Сале Л. -азар Цар 
 
 
Само техно, Само тврдо, Само плоче, Само српска 🙂
 
Улаз до поноћи 300 дуката са ликом Светог Саве, после поноћи 500 истих таквих дуката. Афтер 250 ДУКАТА
 
Ко дође међу првима, конзумираће традиционално српско мезе, шункица, кулен, печеница, а биће и неке фрее дедине ракије!
Avatar photo

Autor: Igor