Oxia je spreman da pokaže svoju genijalnost u Maximusu

 

Spremite se za putovanje u dublje predele techno muzike u Maximusu. U subotu, 1. avgusta nastupa čovek koji je veliki deo svog života posvetio elektronskoj muzici i techno sceni, legendarni Oxia.

Vlasnik čuvenog Goodlife lejbla i umetnik koji je napravio niz legendarnih izdanja i remixa, francuski DJ i producent Olivier Raymond aka Oxia, dolazi u diskoteku Maximus da prikaže posetiocima još jedan u nizu svojih live preformansa. Njegova traka „Domino“ spada u najuticajnije techno trake svih vremena sa više od 10 miliona pregleda, a  puštali su je svi DJ – evi sveta na koje možete pomisliti. „Whole life“ zaslužio je titulu hita – ubice na underground house sceni osvajajući dve nagrade:  na Beatport Music Awards u konkurenciji „best tech – house production“ i za najpuštaniju traku godine na Resident Advisor DJ Chartu.

Sarađujući sa izdavačkim kućama poput: SCI+TEC, Tsuba, Soma, Time Has Changed, Noir Music i mnogim drugim došao je do dubokog i melodičnog zvuka koji obuzima na podijumu za ples sa pečatom Oxia groovy – ja. Godine 1995. Olivier kreira Ozone records gde izdaje svoj prvi EP zajedno sa svojim kolegom Stephane. Na istom imprintu koproducira prvo izdanje Jack de Marseille. U vreme kada Oxia postaje solo DJ act, nastavlja svoju muzičku revoluciju zvuka rođenjem serije EP – jeva i remixa na Goodlife – u, ali i takođe na leblovima poput: Intec, Terminal M, Monoid. Izvrsni DJ kvaliteti ostaju zarobljeni u nekoliko mix CD – ova i na intezivnom rasporedu turneja širom sveta. Tada izdaje solo debi album “24 Heures” na Goodlife lejblu. Postaju jasno prikazani hipnotički ritmovi Jeff Millsa, UR – a, Place – a, Drexcija ili čak Aux88. Tada nastaju serije impresivnih izdanja i remiksa kojima se i dan danas može pohvaliti. Uopšte, dugačak je spisak svih dostignuća velikog DJ – a i producenta iz Francuske.

Domaću podršku za ovaj parti pružiće majstori techno zvuka: Fahrudin Krcić i Budo Šuković, koja će ubrzo postati najbolja referenca underground muzike u regionu.

Oxia je spreman da još jednom dokaže svoju genijalnost. Njegova muzika doprinosi sanjarenju, smijanju i bekstvu u neku drugu stvarnost. Odsanjajmo zajedno ove subotnje večeri u Maximusu.

Cena ulaznice: do ponoći 3, nakon toga 8 eura.

Dobrodošli!

 

Avatar photo

Autor: Igor