PALI NA GRANICI: BRITANCI KRENULI NA ZRĆE SA DROGOM VREDNOM 16 000 EURA!

 

Službenici granične policije Rupa ovog vikenda zatekli su više stranih državljana koji su neovlašćeno posedovali razne vrste droga, ali i troje britanskih državljana, starosti 25, 24 i 20 godina s većim količinama raznih droga, većinom droge ecstasy, piše na stranici PU primorsko-goranske.

Spomenuti su zatečeni prilikom granične kontrole na ulasku u Republiku Hrvatsku na graničnim prelazima Rupa i Pasjak 26.,27. i 28. juna. Kod njih je pronađeno i zaplenjenjeno ukupno 591 komad tableta droge ecstasy, 43,58 grama droge MDMA, 30,34 grama droge ketamin, 25,6 grama kokaina i 2,98 grama marihuane.

Tokom provedenih kriminalističkih istraživanja radnika Službe kriminaliteta droga ove Policijske uprave u saradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Opatija i II. policijske postaje Rijeka, policija je saznala kako su drogu nabavili izvan Republike Hrvatske te je bila namenjena prodaji posetiocima muzičkih festivala koji se održavaju tokom leta na područiju izvan Primorsko-goranske županije.

Novi List neslužbeno saznaje da je droga bila namenjena popularnom mestu za okupljanje mladih Zrće.

Prodajom ove količine zaplenjene droge na ilegalnom tržištu osumnjičeni bi protivpravno zaradili najmanje 16 000. eura.

Po završetku kriminalističkih istraživanja svi su kazneno prijavljeni merodavnom državnom tužilaštvu za kazneno delo neovlašćene proizvodnje i prometa drogama i predani su pritvorskom nadzorniku.

IZVOR: MixMag

Avatar photo

Autor: Igor