PEGGY GOU O SEKSIZMU U MUZICI: “NAJBOLJA OSVETA JE BITI USPEŠNA”

 

Peggy Gou tvrdi kako je njen uspeh najbolji način za borbu protiv seksizma u muzici. Koreanska producentkinja i DJ pojavila se na naslovnici ES Magazina raspravljajući o temama poput seksizma u muzičkoj industriji, mentalnom zdravlju i problemima sa svojim roditeljima kad su saznali da želi biti DJ.

O seksizmu kojeg je doživela u svojoj karijeri, rekla je: “Najbolja osveta je biti uspešna. Ubiti ih ljubaznošću. Ne trebam ni pričati o tome, jer sam takvima već dokazala da nisu upravu”

Dodala je: “Ponekad se muškarci u industriji osećaju nesigurnima kad su suočeni s nezavisnom ženom.”

Rasprave o mentalnom zdravlju u plesnoj muzici su postale sve češće i češće poslednjih godina, a Peggy veruje da ako netko pati od poteškoća s mentalnim zdravljem da to ne bi trebali ignorisati.

Prvo, niste sami. Ja sam osoba koja mora pronaći rešenje. Ako imate problem, rešite ga, nemojte ga ignorisati. Ne morate slušati sebe… Pričajte sa prijateljem, posetite doktora, probajte meditaciju ili yogu. Svako je drugačiji.

Nakon nezgodnog perioda u kojem je roditeljima pokušala objasniti da DJ-ing može biti unosna karijera, Peggy kaže kako njena majka sada tvrdi; “Planirala sam da postaneš DJ! Znala sam!“.

Ceo intervju se nalazi na izdanju ES Magaizna.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor