Pet Axwell-ovih legendarnih traka koje morate čuti

Axel Hedfors poznatiji kao “Axwell”, bivši član rasformirane Swedish House Mafia-e i DJ koji je napravio veliku karijeru u svojoj rodnoj Švedskoj, a isto tako i u celom svetu, producent kojeg krasi fantastična tehnika i umeće miksanja, producirao je i miksovao mnoge trake, a mi vam donosimo njegovih pet legendarnih traka koje su obeležile njegovu karijeru.

Traka koja je njegovu karijeru podigla na viši nivo i koja je proglašena za “Ibiza anthem“. “Feel the Vibes” traka koju krase topli vokali i takozvani “uplifting house” koji će vas dovesti u ekstazu. Axwell je ovu traku provlačio kroz mnoge setove godina, a ima i sada trenutaka kada je ubaci u svoju trak-listu.

S ovom pesmom se videlo da on postaje prava zvezda i poznatija sve širem auditorijumu. Iako je do ove trake odradio mnogo vrhunskih remiksa, sa nepogrešivim vokalima Max C-a popeo se na mnoge top liste najboljih “dance” traka, a tako i na 6. mesto “UK singles charts” i postao jedan od najpoznatijih DJ-eva sveta.

Po nama jedna od omiljenih njegovih traka koju je odradio sa australijancem Dirty South-om, koji u tom momentu nije bio toliko popularan kao što je sada. Melodična “house” traka sa progresivnim primesama je brzo osvojila ceo svet i nema DJ-a na svetu koji je nije ubacio u neki od svojih setova, a ujedno ovo je jedna najprodavanijih traka u digitalnom izdanju. Jednostavno ko god je imao priliku da čuje uživo ovaj njihov zajednički singl zna o čemu pričamo.

Nekada remiksi nekog jako popularnog hita donesu DJ-evima veliki uspeh, a nekad ostanu totalno neprimećeni. Axwell je još jednom uspeo da izvuče maksimum iz nekog starog hita i da napravi pravi “boom” sa svojim remiksom. Njegov remix “Teenage Crime-a” od Adrian Lux-a je imao super odziv i medju publikom i DJ-evima.

Pet godina se čekalo na njegov remix trake “Center of the Universe”, ali čekanje se definitivno isplatilo, jer Axwell ovim hitom opet stupio na scenu i fantastično se vratio u top DJ-eve nakon razilaska Swedish House Mafia-e.

Jednostano Axwell je DJ koji je uspeo da pridobije i komercijalnu i andergraund publiku svojom harizmom, umećem miksovanja, fantastičnim nastupima i još boljom produkcijom.
Svi pamtimo njegov čuveni nastup na EXIT FESTIVALU 2008.godine kada je nastupao od 5 do 7.ujutro i prvi put da je neko miksovao na tri plejera.

Izvor: Beatport

Avatar photo

Autor: Igor