APGRADE: Mathew Jonson u Barutani 21. avgusta zagreva za prvi Apgrade vikend!

 

Legendarni tehno producent i kompozitor Mathew Jonson nastupiće uživo u petak 21. avgusta u beogradskoj Barutani ispod bedema Beogradske tvrđave. Popularni Kanađanin u Beograd dolazi u okviru žurke zagrevanja za predstojeći Apgrade Weekend na kojem će 4. i 5. septembra na Kalemegdanu nastupati jedan od lidera svetske elektronske scene Richie Hawtin, francuski producent Julian Jeweil, italijanska zvezda u usponu Fabio Florido, te rezidenti berlinskog kluba Berghain, Efdemin, Function i Boris. Domaća podrška za Mathew Jonsona 21. avgusta biće iskusni domaći bardovi Marko Nastić i Vlada Janjić, a ulaznice za ovu žurku zagrevanja, nazvanu „Prepare to Apgrade“, već su u prodaji po promo ceni od 590 dinara. Broj ulaznica je ograničen, a cena na ulazu u Barutanu biće viša.

 

Osnivač kultne etikete Wagon Repair, Mathew Jonson živi i radi na relaciji između rodnog Vankuvera, koji je dom matične diskografske kuće i njegovog benda Cobblestone Jazz, te Berlina, gde se nalazi njegov čuveni studio, jedinstven po nesvakidašnjoj kombinaciji retkih analognih sintisajzera i savremene produkcijske opreme. Nespresušan talenat, Jonson je autor nekih od najuticajnijih elektronskih numera – Wagon Repair klasici „Marrionette“, „Typerope“ ili „Symphony for the Apocalypse“, ali i izdanja za čuvenu Ričijevu etiketu Minus, kao što su „Decompression“ i „Learning to Fly“ koji pripadaju esencijalnim tehno izdanjima 21. veka.

„Veoma sam srećan što sam okružen sa talentovanim, dobrim muzičarima“, ističe Jonson kao ključ uspeha i dodaje: „Muzika je veoma lična stvar. Imati svoju platformu i biti u mogućnosti da objavljuješ muziku, kao i da održiš sve ljude na okupu, pruža veliku snagu. Svako je jači kao deo grupe, nečeg većeg od sebe“. Zanimljivo je da Mathew Jonson posle Beograda, iduće noći nastupa upravo u najpoznatijem svetskom klubu, berlinskom Berghainu, odakle na prvi Apgrade vikend na Kalemegdanu dolaze vodeći rezidenti.

Richie Hawtin i rezidenti Bergaina za prvi Apgrade Weekend
Jedan od lidera svetske elektronske scene Richie Hawtin, nastupiće na Kalemegdanu u okviru prvog ▲pgrade (Apgrejd) vikenda, koji će se održati 4. i 5. septembra u rovu ispod Vojnog muzeja Beograda. Hawtin se vraća u Beograd posle nepune decenije, a sa njim prve Apgrade večeri dolaze aktuelni producenti sa etikete Minus, Jullian Jeweil i Fabio Florido. Na prvi beogradski Apgrade, druge večeri, u subotu 5. septembra, dolaze kultna imena berlinske scene i rezidenti najpoznatnijeg svetskog kluba Berghain! Duh Berlina u Beograd doneće Efdemin, Function i Boris u okviru programske večeri izdavačake kuće Ostgut Ton, prve ikad održane na ovim prostorima. Domaću podršku gostima pružiće Filip Xavi i Schwabe. Ulaznice se prodaju na blagajnama Eventima i Gigstixa, po promotivnoj ceni do 1.590 dinara za obe večeri, a kontigent je ograničen. Ulaznice za pojedinačne večeri moći će da se nabave tek pred događaj, i to ukoliko se prethodno ne rasprodaju sve vikend ulaznice, koje će prve večeri ispred ulaza biti menjane za narukvice.

_Prepare_to_▲pgrade_
www.apgrade.org

Avatar photo

Autor: Igor