Happy People: Mala lekcija za klabere početnike

 

DJ kolektiv Happy People nastao je još davne 1994. godine, a ekipa koja stoji iza ovog imena direktan je “krivac” za neke od najboljih beogradskih žurki u periodu od 1997. do 2005. godine. Ove subote, Happy People su u Barutani u svom legendarnom sastavu: DJ Goran Zmix Kovačević, DJ Lale & Petko, a ufur će biti besplatan do 00.25 nakon čega će karta koštati 250 dinara. 

Vraćate se u Barutanu posle 10 godina, čega se sećate sa svog poslednjeg nastupa na ovom mestu?

Ne sećam se tačno koji je bio poslednji nastup, ali se sećam jedne žurke kada smo se pentrali po zidinama Barutane kako bi je preuredili za naš nastup. To je tada bilo normalno da svaka grupa DJ-eva ima neki svoj identitet žurke. Kod nas u grupi bilo je raznih umetnika čije radove smo izlagali na svakoj našoj zabavi.

 

 

Kao pioniri elektronske scene, tu ste već duže od 20 godina. Šta je glavno što se promenilo u klabingu od devedesetih? Šta podržavate, šta je suvišno, šta nedostaje?

Žurke nisu više okupljanja radi druženja, žurke su sada eventovi. Ne dolazi se zbog ekipe I domacih dj dolazi se ili zato sto dolazi neka “faca” ili su karte podeljenje besplatno od strane nekih cigareta ili piva. Samo je par manjih mesta zadrzalo vrednosti tih vremena. Podržavam napore nekih klubova koji dovode manje poznata imena i brinu se o kvalitetu svog muzičkog programa, poštuju domaće izvođače i DJ-ejeve. Suvišno je korporativnih zabava. Nedostaje prodavnica ploča.

 

Happy People

Ima li nekih stvari koje oni koji danas ulaze u tu klabing priču ne kapiraju, a trebalo bi?

Ima puno. Mora mnogo muzike da se sluša, mnogo druge muzike, ne samo klupske. Mnogo, mnogo muzike.

Kako bi izgledala vaša “lekcija” za klabere početnike?

Da izaberu mesto za zezanje na osnovu informacija o tome šta ih to veče očekuje. Hvala bogu, ima interneta i raznih muzičkih servisa.

 

 

 

Izvor: 24 sata

Avatar photo

Autor: Igor