Policija je spaljivala marihuanu i uz vetar naduvala gradić

Stanovnici Turangija na Novom Zelandu čvrsto su spavali u petak naveče i to zaslugom svoje policije. Naime, oni su zaplenjenu marihuanu odlučili spaliti u blizini svoje stanice…

Policijska stanica se nalazi u blizini shopping centra, dakle vrlo blizu prometne lokacije na kojoj prolazi stotine i hiljade ljudi. 
Njih je tog poslepodneva dočekala prava mirisna magla i mnogi su to odlučili iskoristiti – automobilima su se parkirali na obližnje parkiralište, spustili prozore i – uživali. Snimku ove nezgode (kako za koga, jel’) na Facebook je uploadao Adam Green nakon čega se proširila Facebookom, a vest o “napušenom gradu” preneli su brojni svetski mediji.

Niko se na kraju nije pobunio – stanovnici Turangija ovaj su propust policije prihvatili s dozom humora, a načelnik policije im se ipak izvinuo.

Nažalost, zbog vremenskih uslova i vetra, dim se zaista proširio dalje nego što smo očekivali, objasnio je načelnik Warwick Morehu.

Izvinjavam se zajednici u ime cele stanice – zbog ovog smo odlučili promeniti način uništavanja zaplenjene marihuane, zaključio je.

Izvor: 24sata.hr

Avatar photo

Autor: Igor