Policija se mučila da ugasi rejv u UK koja je trajala 17 sati!

Nelegalna ‘rave’ žurka koja se odvijala u Bevercotes Collieri u blizini Ollertona tokom njihovog letnjeg ”Summer bank holiday” vikenda, trajala je ukupno 17 sati pre nego što je policija konačno uspela da zaustavi dogadjaj.

Zbog veličine rejva, vlasti su imale zadatak da zaustave događaj helikopterom i dodatnim oficirima kako bi se suočili sa situacijom.

Kontrolna soba policije u Notingamširu, rekla je Britanskoj publikaciji Linkolnšir Uživo, koja je upala i odmah zatvorila događaj, bila loša ideja, jer raspšivanje velikog okupljanja , poput ovog, treba ”pažljivo vreme i planiranje”. Policija je postavila perimetar oko događaja kako bi osigurala da oni koji napuštaju lokaciju nisu vozili pod uticajem.

Stotine stanovnika su se žalili na preteranu buku sa događaja, mnogi kažu da se muzika mogla čuti i do “sedam milja daleko”. Uprkos tome, ogroman broj lokalnih stanovnika izrazio je podršku revelera putem Facebook stranice Retford Times, rekavši da oni “ne izazivaju nikakve nevolje” i žele da im sjajan provod.
 
Kako se vreme promenilo i kiša počela da pada na skup rejvera, postepeno su počeli da se razilaze sami pre nego što je policija došla da raščisti događaj. 
 
 
Avatar photo

Autor: Igor