Završio je Sonus festival koji je ove godine na Zrću okupio posetioce iz čak 65 zemalja sveta

 

Ovaj vikend završio je prema izboru fanova, najbolji hrvatski festival. Šesto izdanje Sonusa okupilo je nekoliko hiljada posetioca iz čak 65 zemalja sveta.

Iako većinu posetioca koju zadnjih nekoliko godina na Sonusu čine gosti iz Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije, skandinavskih zemalja, Južne Amerike, Srednjeg Istoka, Japana, Rusije, ove godine festival bileži porast gostiju iz SADa i Australije što je veliki uspeh za ovaj po veličini, srednje velik festival na hrvatskom otoku Pagu.

Posetioci su ove godine, osim 5 dana i 5 noći u klubovima Papaya, Aquarius i Kalypso, mogli uživati i u nultom danu festivala koji se po prvi put održao u klubu Noa na plaži Zrće.

Na Sonusu je ove godine nastupilo više od 60 imena svetske elektronske scene: Solomun, Maceo Plex, Marco Carola, Loco Dice, Sven Väth, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, The Martinez Brothers b2b Jamie Jonesom, Pan-Pot, Amelie Lens, Jackmaster, Adriatique, Âme DJ, Dixon, Peggy Gou, Rødhåd, Charlotte De Witte, Adam Beyera, Recondite, Stephan Bodzin live, Joseph Capriatti, Butch, Chris Liebing, Praslesh, Rhadoo,  Tale Of Us, Boris Brejcha, Nastia, Eats Everything, Len Faki, “Fuse” kolektiv – Enzo Siragusa, Archie Hamilton i mnogi drugi, kao i naše regionalne snage – Valentino Kanzyani, Mariano Mateljan, Marina Karamarko, Andrea Ljekaj, Ian F, Kristijan Molnar, Felver, Groovyman i Yesh.

Tokom festivala održano je pet boat partija na kojima su posetioci plovili Jadranskim morem i pod otvorenim nebom uživali u višesatnoj vožnji i odličnoj muzici, ali osim toga održana su i dva afterpartija, u utorak uz Dixona i Richie Hawtina, a u petak tradicionalni koji je trajao do predveče uz Ricarda Villalobosa, Rhadooa, Sonju Moonear i Digbyja.

Festival je zatvoren partijem u petak naveče u poznatom novaljskom klubu Cocomo uz “Keep On Dancing” ekipu sa Ibize.

Sonus je još jednom dokazao zašto je omiljena destinacija ljubitelja techno i tech-house  muzike iz celog sveta i s razlogom odabran jednim od 10 najboljih svetskih festival u avgustu.

Za sve sledeće evente od strane organizatora Sonus festivala, pratite društvene mreže:

Facebook: https://www.facebook.com/insoundwetrust/  

Instagram: https://www.instagram.com/welovesound/

 

Avatar photo

Autor: Igor