POLITIČARKA NOVAC OD POREZA POTROŠILA NA SKUPE PERSONALIZOVANE SLUŠALICE!

 POLITIČARKA NOVAC OD POREZA POTROŠILA NA SKUPE PERSONALIZOVANE SLUŠALICE!

Iako se vrlo kvalitetne slušalice mogu kupiti već za desetak funti, Angela Rayner naručila je one 25 puta skuplje.

Tokom pandemije, zastupnici britanskog Parlamenta dobili su odobrenje potrošiti do 10 hiljada funti na dodatnu tehnologiju kako bi što efikasnije i lakše mogli svoje poslove obavljati i iz svojih domova, ali tabloid The Sun donosi vest kako su neki od njih to shvatili malo slobodnije od ostalih. Laburistička predstavnica Angela Rayner je tako svoje dodeljene troškove potrošila na kupovinu kompletnog Appleova paketa, a dodatan novac je potrošila naručivši personalizovane slušalice AirPods Pro direktno od Applea.

Nije definisano kako će ove slušalice – znatno olakšati Raynerin rad, ali kada se zna da se sasvim kompetentne i zadovoljavajuće slušalice mogu nabaviti već za desetak funti, onda se trošenje 250 funti za vrhunsku robu čini preteranim, nezavisno o tome što će sve biti ispravno proknjiženo i u skladu sa propisima. Na to se fokusirala i advokatica zastupnice: “Svi troškovi vođenja Angelininog parlamentarnog kabineta u skladu su sa pravilima.”

Suprotan je primer, navode mediji, onaj njene stranačke koleginice Rosene Allin-Khan, koja je svojih deset hiljada funti potrošila na laptopove koje je onda donirala osnovnim školama po londonskom Tootingu.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor