PRODAJA MUZIKE ROBOTA DAFT PUNK SKOČILA 2650% NAKON RASPADA!

 PRODAJA MUZIKE ROBOTA DAFT PUNK SKOČILA 2650% NAKON RASPADA!

Ranije ove nedelje najavljeno je kako će albumi “Homework” i “Alive 1997” doživeti reizdanja na vinilu!

Početkom prošle nedelje Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo javnosti su objavili kako prestaju sa zajedničkim radom u okviru omiljenog elektro benda Daft Punk nakon 28 sjajnih godina.

Otkako se to saznalo, Rolling Stoneov analitički provajder Alpha Data donosi podatke kako je strimovanje traka Daft Punka u ponedeljak u odnosu na dan pre toga poraslo skoro 500 posto, digitalna prodaja pojedinih traka je skočila za 1335 posto, a kompletnih albuma neverojatnih 2650 posto!

Te vesti stigle su dan nakon što je objavljeno kako će albumi “Homework” i “Alive 1997” doživeti svoja vinilna reizdanja, što će svakako dodatno povećati prodajne bilanse benda čiji je finalni album “Random Access Memories” najprodavaniji dance album decenije na vinilu.

Rolling Stone izveštava kako su u ponedeljak najviše slušane trake Daft Punka bile, prilično očekivano, “Get Lucky” (skok od 180 posto), “One More Time” (368 posto), “Harder Better Faster Stronger” (418 posto), “Around The World” (381 posto) i “Instant Crush” (392 posto), a u ponedeljak je čak pola miliona ljudi prvi put digitalno slušalo omiljeni robotski duo.

Izvor: Klubikon

Avatar photo

Autor: Igor