Polufinale Let’s mix it takmičenja i gostovanja Nastie i Matadora – ove nedelje u Barutani!

 Polufinale Let’s mix it takmičenja i gostovanja Nastie i Matadora – ove nedelje u Barutani!

Produženi vikend u popularnom beogradskom letnjem klubu Barutana počinje ovog četvrtka uz polufinale Let’s mix it takmičenja, a nastavlja se gostovanjima stranih izvođača i jakom domaćom podrškom. 

Četvrtak 24. jun posvećen je prvoj polufinalnoj večeri Let’s mix it takmičenja, kada će se takmičiti izvođači u sastavu: lajv izvođenja – Inner Core i GORI, di-džej setovi – Aleksandar Pavlović, Antela, ARNEE, Atila Mandžukić, Essio, Miloš Drvenica, Nemanja Topić, Pao Pausto, The + i Tomislav Tomić.

Dan kasnije, u petak 25. juna nastupiće najlepša dama ukrajinske elektronske scene – Nastia, jedna od najtalentovanijih evropskih ženskih techno di-džejeva, koja krasi naslovnice Mixmag-a i DJ magazina i puni klubove od Berlina do Brazila. To potvrđuje i njena rezidencija na BBC Radio 1, nadovezujući se na njeno dugogodišnje iskustvo u emitovanju na ukrajinskom Kiss FM radiju. Njoj će se pridružiti Kid Kimi koji se već deceniju unazad izdvaja po posebnom muzičkom spektru, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, uvek u skladnoj fuziji ambienta, deep-a, dub-a, house-a i techno zvuka i Katalina – pobednica prošlogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja, koja preferira muziku koja se kreće od house-a do techna, energične ritmove, cross-genre setove i uvek je puna pozitivne energije koju stvara na stejdžu i deli sa publikom pri svakom njenom nastupu.

Tajna Nastijinog uspeha leži u kvalitetnoj elektronskoj muzici, dok se zvuk koji preferira kreće od pucketavog tehna do melanholičnog minimala, mada na tu osnovu rado naslanja zvuk koji opisuje kao geto funk. Jedna je od miljenica Svena Väth-a i Monike Kruse, a njeni nastupi su redovna pojava na velikim svetskim festivalima kakav je Awekenings. 

Subota 26. jun, rezervisana je za gostovanje Matadora, revolucionarnog umetnika sa blistavom reputacijom svestranosti, čije se ime uvek nalazi na Resident Advisor Top 20 Live Artists listi, izvođača čije izvanredno tehničko umeće nikada ne pravi kompromis u pogledu kvaliteta i nosioca DJ Awards nagrade za elektronskog lajv izvođača. Iste večeri za di-džej pultom će se naći Andrew Meller, producent koji je osvojio svetske top liste i bine velikih festivala poput UNTOLD-a i Amsterdam Dance Event-a, a zahvaljujući remiksu pesme “Born Slippy” ostavio je trag na globalnoj elektronskoj sceni i Mina Poznanović, trećeplasiranoj na prošlogodišnjem Let’s mix it takmičenju,  koja smatra da je rejv mnogo više od muzike i umetnosti, dok se kroz njene setove provlače techno, house, minimal, breakbeat.

Rezident je ENTER žurki na kojima širom sveta nastupaju najtraženija imena elektronske muzike, ambasador Richie Hawtin-ovog PLAYDifferently MODEL 1 analognog miksera i NEVE 5088 studijskog miksera. Osvojio je DJ Awards za elektronskog live izvođača.  

Drugo polufinalno veče Let’s mix it takmičenja, održaće se u nedelju 27. juna, kada će se takmičiti izvođači u sastavu: lajv izvođenja – alpha Primates i Borbit, di-džej setovi – Adnoir, AM Hi, ANDRII, Dakissa, ELM, Ena Smajić, LŪKA, MIJU, Petar P i Vibrain.Ulaznice za nastupe Nastie i Matadora su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision-a i Gigs Tix-a. Ulaz na polufinalne večeri Let’s mix it takmičenja je slobodan, uz obaveznu prijavu putem mejla na [email protected].

Avatar photo

Autor: Igor