POTVRĐENO JE, DAFT PUNK RADE MUZIKU ZA NOVI FILM!

 POTVRĐENO JE, DAFT PUNK RADE MUZIKU ZA NOVI FILM!

Kultni italijanski reditelj Dario Argento u intervjuu je otkrio kako je muziku za njegov novi film zadužen legendarni dvojac Daft Punk.

Daft Punk napokon se vraćaju sa novom muzikom, prvom još od slavnog albuma “Random Access Memories” iz 2013. godine. Međutim, nije reč o novome albumu, nego o originalnom soundtracku za film “Occhiali neri” (crne naočare) italijanskoga majstora horora Darija Argenta, koji je to otkrio u razgovoru za Repubblicu.

Autor kultnih naslova kao što su “Suspiria” ili “Inferno” naveo je kako su mu Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo, inače otprije osvedočeni fanovi rediteljovog rada, pristupili sa željom za saradnjom kada su saznali da snima novi naslov. Film o avanturi jedne Kineskinje i malog deteta odvijaće se u okolini Rima, jednu od istaknutijih uloga ima rediteljeva ćerka Asia, a početak snimanja zakazan je za jesen. Dotad će Daft Punk već poslati prve pesme, a dopuste li prilike, i otići u Rim.

Ovo nije prvi put da Daft Punk sudeluju u radu na filmu jer su 2010. svojom muzikom podstavili naučno-fantastični film “Tron: Legacy”, a njihov je sjajni album “Discovery” iz 2001. iskorišćen kao muzička podloga animiranog filma “Interstella 5555”.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor