Promena showcase u Kragujevcu! Techno u organizaciji RUHR-a!

 

RUHR organizacija nastavlja razvoj tehno kulture u Kragujevcu, u saradnji sa lokalnom izdavačkom kućom Promena organizuje događaj kojim otvara sezonu u svom gradu, on je zakazan za 30. septembar:

Rèdacs /Kragujevac

FOREST PEOPLE /Prnjavor (BIH)

Razbibriga /Kragujevac

Petar Lazović /Kragujevac

Rèdacs (Filip Srećković) je novi projekat DJa i producenta iz Srbije (Kragujevac). Iza njega stoji, kako on opisuje, dugogodišnji period eksperimentisanja sa raznim žanrovima elektronske muzike, te potragom za zvukom koji ga najviše ističe. Poslednje dve godine odlučuje aktivno da se bavi DJingom i tako predstavi sebe i svoju muziku publici širom Srbije. U skorije vreme pokreće projekat pod nazivom “Rèdacs” koji privlači mračnu stranu tehno muzike, sa hipnotičkim i apstraktnim muzičkim strukturama i uskoro možemo da očekujemo razna izdanja pod ovim alter egom. Takođe je učesnik u stvaranju projekta RUHR u svom gradu, gde često nastupa kao rezident.

https://soundcloud.com/redacsf

https://www.facebook.com/redacsf/

https://www.facebook.com/ruhrorg/

FOREST PEOPLE je alter ego DJa i producenta Dragana Lakića, koji nam dolazi iz Bosne i Hercegovine. On je jedan od glavnih izvođača iz svoje zemlje kada se govori o tehno muzici. Poslednjih godina njegova izdanja su prihvatile poznate izdavačke kuće kao što su Planet Rhythm, Decoy, Flash Recordings, Driving Forces, Credo i mnogi drugi. „Produkcija muzike je moja opsesija i najbolji način da to iskažem je da je podelim da drugima”, kaže Dragan. On je vrteo u skoro svim većim evropskim zemljama, kao što su Nemačka, Francuska, Austrija, Holandija,… Sve više i više dobija podršku u svom radu od poznatih imena kao što su Speedy J, Green Velvet, Laurent Garnier, Dave Clarke, Richie Hawtin, Alex Bau… Forest People predstavlja svoju viziju tehno muzike kao tvrdji, industrijski i prljav, kakav i treba da bude.

https://www.youtube.com/watch?v=Tngqa54-VF0

https://soundcloud.com/forest-people

https://www.facebook.com/forestpeople.plants/

Razbibriga (Miloš Grebović) je projekat koji je nastao iz čiste dosade, a čija je produkcija kroz ljubav prema tehnu eksplodirala u internacionalnim setovima. Bez pompeznih “wannabe-ego” tripova, Miloš razbija brigu svojom etiketom “Promena” i nehotice završava na vinyl-izdanjima izdavačkih kuća koje su za sada tajna.

https://soundcloud.com/razbibriga

https://www.facebook.com/Razbibriga-1183016251748895/?ref=br_rs

Za lekciju pravog tehna zadužen je dečko iz stare skole, Petar Lazović, ambasador dobrog raspoloženja i ludih zabava, kako smo od njega već i navikli. Deo je ekipe koja datira još iz doba bujne kragujevačke scene elektronskog zvuka i aktivno nastavlja misiju očuvanja tog duha.

Događaj na fejsu:

https://www.facebook.com/events/1270388873088321

Avatar photo

Autor: Igor