Prva Kancelarijada u Srbiji na najvećem festivalu ljubavi

Vrnjačka Banja, 30. jul 2013. – U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Guarana Lovefest organizuje prvu „Kancelarijadu“ u Srbiji. Od 1. do 3. avgusta na skupu posvećenom novoj generaciji, učestvovaće mladi lideri iz više od 140 opština u našoj zemlji.   

Učesnicima će se obratiti Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport, kao i brojni predstavnici nacionalnih i međunarodnih donatora, ambasada i međunarodnih institucija. Tako će festival, čiji je jedan od strateških ciljeva omladinski aktivizam i borba za prava i bolju budućnost mladih, od ove godine direktno učestvovati u akcijama osnaživanja glasa omladine u institucijama Republike Srbije. Na trodnevnoj konferenciji mladi će imati priliku da saznaju kako određene institucije definišu i sprovode aktivnosti, koje utiču na sadašnje i stvaraju osnove za razvoj budućih generacija mladih.

Jedan od prvih rezultata do kojeg će dovesti partnerstvo Ministarstva omladine i sporta i zvanično najvećeg omladinskog festivala u Srbiji je uspostavljanje rada Asocijacije kancelarija za mlade. To telo će pratiti i koordinirati rad kancelarija za mlade u svim opštinama u Srbiji. Asocijacija će ujedno biti i direktan kontakt između Vlade Republike Srbije i mladih u našoj zemlji, a osnovni cilj njenog stvaranja je zalaganje za bolju budućnost i rešavanje konkretnih pitanja omladine u Srbiji.

No Hate Speech zona na Guarana Lovefestu

Na festivalu će biti predstavljena i evropska kampanja za borbu protiv govora mržnje na Internetu, kojoj se Srbija među prvima priključila. Cilj projekta je sprečavanje širenja rasne, etničke, seksualne i svake druge netrpeljivosti na Internetu, posebno na društvenim mrežama.

Avatar photo

Autor: Igor