PRVI EVROPSKI MUZEJ ELEKTRONSKE MUZIKE OTVARA SE U FRANKFURTU!

 PRVI EVROPSKI MUZEJ ELEKTRONSKE MUZIKE OTVARA SE U FRANKFURTU!

MOMEM će svim zainteresovanima omogućiti upoznavanje duboke i slavne istorije omiljenog nam žanra muzike.

Muzejska ponuda cele Evrope, a posebno Nemačke, u oktobru će ove godine dobiti novi dragulj u katalogu. U Frankfurtu se otvara prvi evropski muzej elektronske muzike i njene istorije. Museum Of Modern Electronic Music – skraćeno u efektno MOMEM – posetiocima će u izložbenim prostorijama te prostorima za nastupe i instalacije pokazati veze zvuka i arhitekture, a knjižara će obilovati naslovima o istoriji žanra i njegovog razvoja. Uz sve to, muzička će oprema omogućiti gostima da sami stvaraju svoju elektroniku.

Specijalna je zanimljivost izgleda MOMEM-a to što se vodilo računa da njegov eksterijer odgovara njegovu sadržaju pa je inspiracija crpljena iz izgleda 12-inčnih singlova, omota za vinile i opreme soundsystema. Kako bi se pojačao multisenzorni aspekt muzeja, na fasadama zgrade će biti strimovani nastupi lokalnih i međunarodnih izvođača, a gledaoci će se moći spojiti Bluetoothom.

Muzej vodi Alex Azary, koji je inspiraciju pokupio od svoga prijatelja i partnera Andreasa Tomalle, osnivača Technocluba, koji je ovakav muzej zamislio još 2011. godine. Prvi planovi su bili najavljeni 2015. godine, a 2018. je pokrenuta pop-up verzija.

Sada konačno stiže prava stvar!

Izvor: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor