PRVI PUT U ISTORIJI NAJPOZNATIJI SVETSKI KLUB AMNESIA SA IBIZE CLOSING PARTY SELI NA OSTRVO PAG!

 PRVI PUT U ISTORIJI NAJPOZNATIJI SVETSKI KLUB AMNESIA SA IBIZE CLOSING PARTY SELI NA OSTRVO PAG!

Naime, prvi put u istoriji, jedan od najpoznatijih klubova sveta Amnesia sa Ibize closing party seli u Hrvatsku. Čak sedam dana trajaće završni Festival IBIZA TAKEOVER CROATIA. 

Veliko je ovo priznanje za najpoznatiju hrvatsku party plažu Zrće, beach club NOA te BSH Events u čijoj se suorganizaciji održava Festival koji traje od 30. avgusta do 5. septembra. 

Čast nam je i veliko priznanje svima da je jedan ovakav svetski brend izabrao Hrvatsku za svoj festival i closing party sezone. Pandemija korona virusa zatvorila je i ovog leta sve klubove na Ibizi, a Hrvatska je postala top destinacija! – ističe Drago Vukelić iz BSH Events. 

Na festivalu zanimljivog imena u sedam će dana nastupiti brojni rezident DJ-i kluba s Ibize kao što su Adam Beyer, Claptone, Caal, Cinthie, Luca Donzeli, Kolsch i brojni drugi. 

Amnesia s Ibize jedan je od najpoznatijih svetskih klubova. Čak je četiri puta u periodu od 2007. do 2011. na dodeli nagrada IDMA u Miamiju proglašen za najbolji globalni klub. Nalazi se u blizini sela San Rafael na autoputu Ibiza – San Antonio. Otvoren je 1976. kao mesto susreta s hipi bendovima koji su svirali te s drugim aspektima hipi kulture. Te godine, filozof Antonio Escohotado potpisuje ugovor o korišćenju prostora. Pokreće disko klub u prevodu naziva Radionica zaborava. Tu počinje jedan novi svet, klub 1978. klub postaje Amnesia. Redjaju se otvaranja i zatvaranja, a u večeri 22. Juna 1991. godine klub je ponovno otvoren i počinje njegov strelovit uspon. Širi s 30 na 200 radnika. Glavna soba i terasa svakog leta primaju hiljade ljubitelja elektronske muzike i drugih muzičkih pravaca. U klubu su se održavali brojni svetski poznati programi kao što su Music On, Coccun, u njemu su nastupali gotovo svi vodeći DJ-evi sveta, a svoju rezidenciju svakog leta ima i Paris Hilton. 

Samu promociju IBIZA TAKEOVER CROATIA Festivala Amnesia sprovodi u celon svetu i ne treba previše isticati koliko je ovo velika reklama za Hrvatsku i ostrvo Pag.

Ulaznice za Festival mogu se kupiti u sklopu Entrio.hr.

Avatar photo

Autor: Igor