Prvi talas izvođača za ADE


Amsterdam Dance Event (ADE) otkrio je prve detalje o ovogodišnjem izdanju festivala koje će se održati od 17. do 21. oktobra.

Festival, za koji se očekuje da će ove godine premašiti brojku od 400000 posetilaca, otkrio je više od stotinu imena koja će ove godine ugostiti, dok će se celokupan lineup objavljivatio malo po malo. U Amsterdamu se trenutno nalazi preko 20 skladišta i klubova koji će ugostiti sve izvođače za vreme trajanja festivala. Neke od većih žurki uključuju i Afterlife koji će se održati u  Warehouse Elementenstraat-u, celonoćni b2b set koji će za publiku raditi Âme i Dixon u Warehouse Houthavens-u, kao i live set od strane Orbital-a u koncertnoj dvorani Paradiso.

DGTL festival će imati svoje 3 noći u DSM Scheepsbouwloods-u, dok će Awakenings na ovogodišnjem izdanju ADE-a imati čak 7 događaja koji se, kako smo već navikli, održavaju u Gashouder-u.

Neka od najpoznatijih imena koja su se našla na ovogodišnjem spisku umetnika su svakako Bonobo, DJ Koze, Floorplan, Floating Points, Helena Hauff, Jeff Mills, Laurent Garnier, Nina Kraviz, Peggy Gou i Solomun.

A kada su u pitanju dnevne konferencije Orbital, Dave Clarke i Joseph Capriati su samo neka od imena koja su do sada bukirana.

Pogledajte kompletnu prvu objavu izvođača za ovogodišnje izdanje festivala.


Izvor: Resident Advisor

Avatar photo

Autor: Igor