PRVO IZDANJE RUBIX FESTIVALA U PORTO MONTENEGRU: JOHN MALKOVICH, MORCHEEB BAND I MNOGI DRUGI!

 PRVO IZDANJE RUBIX FESTIVALA U PORTO MONTENEGRU: JOHN MALKOVICH, MORCHEEB BAND I MNOGI DRUGI!

Popularni Porto Montenegro ovog je leta, od 28. do 30. jula, dom prvog RUBIX festivala!

Festival organizacije Fešta i firme Adriatic Marinas spaja ljubitelje muzike, umetnosti, pozorišta i tehnologije.

RUBIX počinje u velikom stilu jer slavni glumac John Malkovich i njegova “Paklena komedija” u petak 28. jula ravno iz Hollywooda, u saradnji sa agencijom ArtLink iz Beograda, stižu na binu Synchra u Porto Montenegru. Malkoviću je ovo prva poseta Crnoj Gori, a predstava “Paklena komedija”, koju će glumac izvesti na velikoj sceni uz pratnju 25 članova orkestra, osvojila je brojne nagrade i priznanja širom sveta. Iste večeri Puccini orkestar koji čini 24 muzičara predstaviće svoje obrade legendarnih muzičkih hitova u produkciji DJ Chrisa Younga i agencije Deepsonar.

Drugog dana Festivala, 29. jula, uživo će nastupiti poznata britanska grupa Morcheeba, nakon čega će na binu izaći Francesco Tristano, poznati klavirski virtuoz, kompozitor i producent, koji će prirediti spektakularan koncert na klaviru sa primesama elektronskih zvukova. Iste večeri Kotor Art će sa članovima Bečke filharmonije predstaviti projekt Vienna Calling.

Trećeg dana, u nedelju 30. jula, festival će zatvoriti muzička zvezda, poznati britanski DJ Damian Lazarus.

Festivalski prostor Sinhra sa pogledom na Boku Kotorsku predstavlja jedinstveni ambijent za ovu manifestaciju. Najvažniji izvođači nastupiće na glavnoj “Synchro bini” koja će biti okružena ključnim zonama kao što su izložbeni prostor, prostor za radionice, prostor za opuštanje, tehnološki kutak i toranj s pogledom na celi festival. Tokom sva tri dana trajanja Festivala dana posetioci će moći uživati ​​u tehnološkim performansima i audio-vizualnim efektima brojnih izvođača te brojnim radionicama i majstorskim kursevima poput keramike, 3D printanja, oslikavanja tijela, joge, plesa, slikanja i brojnim drugim aktivnostima.

Gurmani će imati priliku isprobati kulinarske specijalitete, degustirati vina i pohađati gastronomske kurseve. Izložbeni prostor na festivalu biće rezervisan za skulpture i audio-vizualna umetnička dela, pružajući kreativno ispunjenje posetiocima različitih interesa.

Porto Montenegro je prepoznat kao središte neobičnih kulturnih događanja i koncerata. Fešta je dinamična i inovativna organizacija specijalizovana za produkciju i dokumentaciju izuzetnih muzičkih događaja u Crnoj Gori. Saradnjom na ovom Festivalu cilj je predstaviti  Crnu Goru kao atraktivnu multimedijsku festivalsku destinaciju, koja spaja pozorište, tehnologiju, muziku i umetnost.

Ulaznice za Festival mogu se kupiti na OVOM linku.

Avatar photo

Autor: Igor