Prvoaprilska šala u Briselu – policija rasterala 15 hiljada klabera željnih rejva!

 Prvoaprilska šala u Briselu – policija rasterala 15 hiljada klabera željnih rejva!

Prvoaprilska šala u Briselu izmakla je kontroli u četvrtak (1. aprila) kada je policija za borbu protiv nereda koristila suzavac i vodeni top kako bi rasterala mladež koja se okupila na žurci koja je bila prvoaprilska šala. U Belgiji je na snazi lockdown.

Najava na Facebooku za “La Boum” (party) zamišljena je kao prvoaprilska šala, ali policija i tužitelji naterali su se na akciju kada je gotovo 20 000 ljudi reklo da planiraju prisustvovati. Najava objavljena u martu obećala je mnoštvo DJ-a, pevača i producenata poput Calvina Harrisa, Tiësto, Skrillex, Lost Frequencies i jednokratno okupljanje francuskog benda Daft Punk u Bois de la Cambre, najvećem parku u Briselu, u četvrtak naveče.

Belgija je nedavno ušla u treći lockdown, a na otvorenom je dozvoljeno okupljanje do 4 osobe. Lokalna policija više je puta rekla javnosti da neće biti žurke. “Nije dodeljeno odobrenje za zabavu i policija će biti tamo uz pojačanu kontrolu“, rekla je policija na Twitteru.
Briselski tužitelji rekli su u sredu (31. marta) da će oni koji se nisu pridržavali zdravstvenih mera biti kazneno gonjeni, a takođe su pokrenuli istragu kako bi se utvrdilo ko stoji iza objave na Facebooku.

Jedna od devojki koja se našla u parku, Amelia (17), rekla je da je otišla na žurku kako bi poslala poruku Vladi:

Želimo da vlada misli na nas, pa smo došli (u park) – ne da živciramo policiju – već da pokažemo da i mi imamo život i želimo uživati“, rekla je za Reuters. U međuvremenu, organizatori La Bouma rekli su da su zabavu prebacili na 2022. godinu, rekavši: “Boum se preselio.”

Avatar photo

Autor: Igor