RECONDITE – KRALJ MINIMALA

 

Na ovom svetu postoje neke osobe za koje mislimo da nisu sa ove planete. Za mene to je Lorenz Brunner ili Recondite. Jedan čovek, jedan genijalni um, toliko ideja. Teško je pomisliti da toliko kreativnosti može da sačinjava jednog čoveka. Lorenz je jedan najjedinstvenijih umova koje ćete sresti. Kralj minimala.

Odrastao je u malom selu Donje Bavarske okružen planinama i Bavarskim šumama, sa samo 4 ili 5 kuća u okolini. Kaže se da su Bavarci jako povučeni kada su emocije u pitanju, to potvrđuje i sam Lorenz. On izražava i prenosi svoje emocije na muziku, i publika, koje je sve više, to oseća.

Osim nekoliko časova gitare, i klavira koji je ponekad koristio kod kuće, Lorenz zapravo nema nikakvo muzičko obrazovanje. Nikada nije želeo časove, jer ne veruje u učenje silom, iako je uvek bio zainteresovan za muziku, još kao dete.

Njegova profesija nema nikakve veze sa muzikom. Lorenz je fitnes instruktor i fizioterapeut. Kada se preselio u Berlin, dobio je posao u jednoj od čuvenih teretana u tom gradu. Jednoga dana se na listi njegovih klijenata pojavio Paul Rose, nama poznatiji kao Scuba. Recondite je bio njegov trener, dok je Scuba njemu pomagao na polju muzike. Delio mu je savete čak i dok je radio na otvaranju svog Label-a PLANGENT RECORDS.

Proveo je skoro 10 godina izučavajući i istražujući zvukove i muziku, zapisujući i snimajući sve ono što je sada deo njegove prepoznatljive muzike, melanhonlija i mrak u jednom. Svoj produkcijski talenat je sproveo kroz čitav niz kreativnog i fizičkog istraživanja, razdvajajući mrak na dva dela, mekši i tvrđi.

Kako sam kaže, za njega je produkcija i pravljenje muzike  terapija.

Recondite je 2011. godine dobio svoj prvi gig, ni manje, ni više, nego u Berghain/Panorama Bar-u u Berlinu.

Prošle godine je bio prvi put u Srbiji gde je u čuvenom rovu na Kalemegdanu napravio atmosferu o kojoj se još govori.

Do sada je izdao četiri albuma: On Acid 2012. Godine, Hinterland 2013. Godine, lffy 2014. Godine, Placid 2015. Godine. Trenutno radi na svom petom albumu po redu, koji će izlazi 2018. Godine za njegov label Plangent Records.

Lorenz je izbacio najnoviji EP pod nazivom Theater II koji potpisuje Dystopian Records. Čine ga pet traka: Theater II, Thorn, Humid Green Haze, Sol, Scoop

Jednu od traka sa novog EP-a možete preslušati ovde: 

 

 

Prošle godine je po prvi put gostovao u Srbiji, gde je u čuvenom rovu na Kalemegdanu napravio atmosferu o kojoj se još govori.

Za mene je važno od koga muzika dolazi, iako ovde nije reč o čoveku, već o muzici. Nemojte pogrešno shvatiti, on nije čovek, on je muzika…On ostavlja svoj trag gde god da ode. Zidine oko rova na Kalemegdanu još uvek pamte Osu i Warg. Kad zatvorim oči, opet sam tamo, i svetla još uvek prolaze masu ljudi koja mu kliče. Ovde je reč o ljudskom biću…Ponekad se pitam… jeste li?

Sa njim razgovarati, to je čast. Njega slušati, to je privilegija.

Nosim se sa mišlju da je srpski narod blagosloven na mnogo načina, jedan od njih je muzika.

Mi smo privilegovani, Recondite nam čini čast već drugi put, i sa oduševljenjem čekamo vikend.

Za muziku su Vam potrebne samo uši“ – Osetite je. Apgrade organizacija Vam omogućava to ovog vikenda.

Avatar photo

Autor: Igor