BLACK ASTEROID- METEOR KOJI ĆE NAS RAZNETI ZA VIKEND!

 

Black asteroid je projekat Bryan Black-a. Njegovo pravo ime je Bryan Barton. Rodjen je u Americi, ali je zbog muzike dosta vremena proveo u Engleskoj.

Vodi nekoliko poznatih LABEL-ova, a to su: Pitch Black, Last Gang Records, Driving Forces Recordings, Electric Deluxe.

Bryan Black je započeo svoju karijeru radeći kao dizajner zvuka za čuvenog Princa. Radeći za Princa usavršio je zvuk i svoje produkcijske veštine.  To ga je inspirisalo da osnuje svoj bend pod nazivom MOTOR. Nakon samo dva singla, bend je odleteo na vrhove top lista I ubrzo zatim je delio stejdž sa Daft Punk-om I Kraftwerk-om . Kasnije su se priključili i Depeche Mode-u na njihovoj svetskoj turneji.

Njegovi  EP-ovi kao što su The Engine EP i Black Acid EP su definitivno postavili nove standarde zvuka.

Black Asteroid se bazira na zvuku kao i na LIVE preformansu. Predstavlja se kao sila elektronske moci I preciznosti koja vidi sebe u najvažnijoj ulozi do danas.

Jedan od njegovih čuvenih nastupa bio je u Rimu, gde je izvodio preformans pred rasprodatim Palazzi Dei Congressi čiji je kapacitet 12.000 ljudi !

Njegov debitantski album izašao je 14. Jula ove godine pod nazivom Thrust koji potpisuje za svoj label Last Gang Records. Takodje, veliki fokus daje i na svoje vizuelne efekte što se i vidi u njegovim spotovima.

Na ovom albumu je izmedju ostalog saradjivao sa Michèle Lamy. Ona je žena čuvenog modnog dizajnera Rick Owens-a. Black Asteroid pokušava da objasni umetnost techna vizuelizacijom koju ne može svako da razume. Pogledajte, pa sami presudite:

Spisak njegovih traka sa albuma Thrust možete pogledati ovde: 

01. Thrust 
02. Black Moon feat. Cold Cave 
03. Howl feat. Zola Jesus 
04. Space Junk 
05. Tangiers feat. Michele Lamy 
06. Metal Drums 
07. Here Comes Fear feat. Cold Cave 
08. Moon I 
09. Sun Explodes feat. Cold Cave 
10. Chromosphere 

 

Avatar photo

Autor: Igor