P.E.A.R.L. i FALLING ETHICS – ISKUŠENJE KROZ NESTRPLJENJE!

 

P.E.A.R.L. je rodjen i odrastao na severu Španije.

Privlačio ga je zvuk 90-ih koji je Velika Britanija imala da ponudi, tačnije izdavačka kuća WARP koja se bazirala na surovom zvuka IDM-a.

2000. godine se preselio u Barselonu i počeo da radi na svojoj muzici koristeći softver

2005. godine P.E.A.R.L. i Sharin udružuju snage i pokreću projekat pod nazivom Agony Forces Project

Potencijal ovog dua su prepoznali španci Oscar Mulero i Christian Wünsch, potpisali su za čuveni label Tsunami Records koji se nalazi u vlasništvu Christiana Wünsch-a

Osim rada na muzici, ovaj duo radi i na drugim avantgardističkim projektima kako bi se dokazali i na poljima van muzike 2007. godine je izdao svoj prvi EP za Tsunami Records koristeći alijas P.E.A.R.L.

Izdao je i nekoliko EP-ova pod alijasom RHEA za izdavačku kuću Semantica Records, kao i pod alijasom BASQIAM za izdavačku kuću Detroit Undergroud

2012. godine se preselio u Berlin i otvara svoju izdavačku kuću pod nazivom Falling Ethics http://fallingethicsrecords.tumblr.com/ 

Iako se ne priča mnogo o ovom čoveku, ove godine u Februaru je proslavio svoje čak deseto VINYL izdanje.

P.E.A.R.L. je takođe deo Pole Group porodice, za koje izdaje svoje trake. Za one koji ne znaju, Pole Group je originalno pokrenuo Oscar Mulero, a kasnije su mu se u otvaranju i agencije pod istim nazivom pridruzili Exium, Reeko i Christian Wünsch. Samo neki od artista koji potpisuju svoje trake za ovaj Label su: Birth of Frequency, Christian Wünsch, Developer, Exium, Jonas Kopp, Lewis Fautzi, Oscar Mulero, P.E.A.R.L., Perc, Reeko i mnogi drugi.

U svojoj muzici on kombinuje agresivne bitove sa ambijetalnom i eksperimentalnom notom. To najbolje možete da čujete na njegovom albumu pod nazivom Temptation Through Impatience.

Za P.E.A.R.L.-a, 2017. godina predstavlja ključnu godinu u karijeri, jer je izdao album za svoj LABEL Falling Ethics, koji ima neverovatan opis. Sve trake dobile su nazive po opisu iz knjige koju je napisao monah 1415. Godine. Cilj ove knjige bio je objasnjenje kako umreti pravilno, odnosno kako umreti, a izbeći nedostatak vere, očaja, nestrpljenja, pohlepe ili duhovnog ponosa. To su upravo i naslovi traka koje P.E.A.R.L. predstavlja na svom albumu.

Ukoliko idete na dugo očekivani The Hard Code Weekend, onda uradite domaći zadatak i odslušajte nekoliko traka, defnitivno je zaslužio našu pažnju.

Ceo album, kao i opis koji zaslužuje da bude pročitan možete pogledati ispod:

 

Avatar photo

Autor: Igor