Reinier Zonneveld priprema prvi b2b set čoveka i računara uz pomoć veštačke inteligencije!

 Reinier Zonneveld priprema prvi b2b set čoveka i računara uz pomoć veštačke inteligencije!

Rainer Zonneveld priprema revolucionarni dodatak svojim nastupima uživo, koji će sredinom avgusta predstaviti u parku Spaarnwoudeu u blizini Amsterdama.

Holandski DJ i producent postaće prvi muzičar koji je integrisao svoj prilagođeni AI model R² u svoj live set, najavljujući iskustvo bez presedana u elektronskoj muzici.

Tokom proteklih nekoliko godina, Zonneveld je razvijao R² model veštačke inteligencije, koji je naučio iz više od 2.000 sati originalne muzike i produkcije samog Rainera, kao i iz snimaka preko hiljadu setova uživo koje je holandski umetnik izveo u svojoj 15-godišnjoj karijeri.

Veštačka inteligencija je učila o Zonneveldovom improvizacionom stilu stvaranja elektronske muzike i postaće njegov b2b partner na predstojećim nastupima uživo kako bi podigao nivo svog produkcijskog repertoara.

Uvek sam bio uzbuđen zbog pomeranja granica i integracije tehnologije u svoje nastupe. Prošle godine sam oborio Guinnessov svetski rekord za najdužu elektronsku muziku postavljenu na mom festivalu Kaaren Maar. Ove godine, uz pomoć veštačke inteligencije i modela R², podižemo taj etos na nove visine. Ovde se ne radi samo o puštanju muzike, već o stvaranju iskustva koje prevazilazi očekivanja. Izuzetno sam uzbuđen što imam priliku sa modelom R² da vas odvedem na putovanje u neistraženu zvučnu teritoriju, redefinišući ono što je moguće u živim nastupima“, objašnjava Reinier Zonneveld.

Prvi b2b set čoveka i kompjutera uz pomoć veštačke inteligencije zakazan je za 17. avgust u parku Spaarnwoude, gde će Reinier Zonneveld ugostiti i brojne DJ-eve sa kojima je godinama sarađivao na sedam bina pred 35 hiljada rejvera.

Reinier Zonneveld je među prvih 60 svetskih izvođača koje je Sonus festival predstavio za svoje 11. izdanje festivala koje će se održati na Zrću od 18. do 22. avgusta. Regionalne ulaznice su u prodaji putem web stranice organizatora.

IZVOR: Klubskascena.hr.

Avatar photo

Autor: Igor