Reinier Zonneveld: Zalet jedne od najvećih tehno karijera današnjice!

 Reinier Zonneveld: Zalet jedne od najvećih tehno karijera današnjice!

Nešto duža smeđa kosa i kačket su obavezan deo njegovog stajlinga.

U zavisnosti od prilike, tu su i šarene košulje ili majice sa porukom, a prepoznaćete ga i po tome što je na nastupima okružen gomilom tehnike – plejerima, miksetama, kompjuterima, sintisajzerima, semplerima…

Oprema koju nosi nije samo za pokazivanje. Ovaj klasično obrazovani muzičar držao je ruke na klaviru još kao trogodišnjak. Reinier se najviše daje tokom živih nastupa. Moćnim i energičnim live-ovima osvaja bine vodećih svetskih festivala i klupske scene na svim kontinentima.

Dok je studirao finansije otišao je na prvi rejv, a onda sav novac trošio muzičku opremu i od svoje studentske spavaone napravio mali studio. Počinje da objavljuje za Stil vor Talent 2015. godine, a onda i Carla Coxa, Hawtina i pravi dva zvanična remiksa za najpopularnijeg vegana na planeti. Sada ima svoju etiketu Filth on Acid koja se tokom pet godina pokazala kao siguran izvor dobrog novog techna.

Trajektorija ovog Holanđanina je takva da su njegovi live-ovi neizbežni ako danas slušate techno. YouTube algoritam ponudiće vam nastup za Cercle, Boiler Room snimljen u Berlinu ili njegove originalne trake poput one sa hipnotišućom porukom „Move Your Body To The Beat“. Sa „Things We Might Have Said“ je razneo Beatport i dobio novac od sinkovanja pesme u holivudskim produkcijama.

Nedavno je objavljena i pesma sa Arminom Van Buurenom „We Can Dance Again“, što je spoj dva vrhunska imena različitih krajeva spektra holandske elektronske muzičke scene, spoj techna i tranca.

Reinierovi nastupi po pravilu se rasprodaju za svega nekoliko minuta, a setom na Amsterdam Dance Eventu popunio je prostor kapaciteta 13.000 posetilaca i tako oborio rekord najvećeg solo nastupa u zatvorenom prostoru kada je u pitanju techno!

Nakon što je postao rezident legendarnih festivala Awakenings i Time Warp, pokrenuo je i sopstveni Live NOW, na kojem će se u avgustu pokazati maratonskim nastupom u trajanju od 11 sati. Dizanje novih granica mogućeg je ono što Reinier Zonneveld najbolje radi.

Oko njegovih datuma je opšta otimačina, pa će zaista biti privilegija videti uživo njegov live 7. jula na Exitovoj mts Dance Areni, prepun dubokomelodičnih traka i beskompromisnog acid techna, odnosno tek zalet jedne od najvećih techno karijera današnjice!

Avatar photo

Autor: Igor