REKORDNO IZDANJE NAJBOLJEG EVROPSKOG FESTIVALA! Preko 260.000 posetilaca na velikoj letnjoj EXIT avanturi!

Jutros rano je, poslednjim nastupima na binama Sea Dance festivala, okončana velika letnja EXIT avantura, sa rekordnim bilansom – preko 260.000 ljudi promarširalo je festivalima EXIT, Sea Dance, i Rock@EXIT, čime je EXIT ponovo pomerio sopstvene granice i zadao sebi još teži zadatak da sledeće godine bude još uspešniji, inovativniji i drugačiji!

Najveća zvezda je, svakako, bila verna publika EXIT festivala, najbolja publika na svetu, koja je osam dana istrajala u najboljoj zabavi po blatu i pesku, po kiši i suncu, na Tvrđavi i na plaži, u gumenim čizmama kao i u japankama i u kabanicama podjednako kao i u kupaćim kostimima…

Skakali smo uz Queens of the Stone Age na Rock@EXIT festivalu, otvorili EXIT uz Pet Shop Boys, prkosili kiši na Rudimentalu, horski pevali sa Damonom Albarnom i Hurtsima. Terali su nas zajedno sa Skrillexom sa Dance Arene u devet ujutru, putovali smo više od petsto kilometara na jug, izvodili akrobacije na plaži, isprobavali svoje fanki korake uz Jamiroquai, mazali jedni drugima leđa da ne izgorimo, pravili talase na dnevnim žurkama, zagrljeni gledali vatromet i opraštali se jedni od drugih razmenjujući fotografije i video snimke…

Tokom ovih nezaboravnih osam dana gledali smo neke od najboljih svetskih muzičkih zvezda, čije ćemo nastupe dugo pamtiti i rado ih prepričavati:
Pet Shop Boys, Damon Albarn, Jamiroquai, Skrillex, Rudimental, Queens of the Stone Age, Underworld, Afrojack, Glorija Gejnor, Hurts, Suede, Disclosure, Stromae, Example LIVE, Carl Cox, Deep Dish, Klingande, Pretty Lights, Juan Atkins i mnogi, mnogi drugi!

EXIT avanturu obeležile su i reakcije izvođača koji su, baš kao što je to bio slučaj prvih godina postojanja EXITa, oduševljeni atmosferom, zabavom i dobrom energijom publike, ostajali i duže nego što su planirali, menjajući rasporede i druge planove, đuskajući na manjim binama, želeći da i sami uživaju još duže u festivalskoj energiji. Tako su svoje boravke i ostanak na festivalima neplanirano produžili Skrillex, Damon Albarn, Dub FX, Jamiroquai, Glorija Gejnor, Theo Hutchcraft iz sastava Hurts…

Sinoć oko dva sata izjutra grandioznim vatrometom otpočeo je nastup zvezda poslednje večeri festivala, pionira i najznačajnijeg sastava u istoriji elektronske muzike i neprevaziđenih vladara plesnih podijuma širom sveta, britanskog sastava Underworld. Preko 20 000 ljudi na glavnoj bini morskog izdanja EXITa plesalo je uz ove muzičke majstore, da bi izvođenje čuvene Born Slippy dovelo publiku do ekstaze!

Pogledajte delić atmosfere sa Sea Dance Festivala:

Bad Copy: http://bit.ly/1laWACz

Klingande: http://youtu.be/860eP7ZKFD8

Sve do ranog jutra, posetioci Sea Dance festivala plesali su na glavnoj bini, Dance Paradise, Latino, Reggae binama, sa slušalicama se njišući na Silent Dance stejdžu, sa osmehom na licu dočekujući sunce uz šum talasa na morskoj obali.

Oni najodvažniji su se jutros i okupali, a one najistrajnije još možete sresti na plaži Jaz, kako se zavaljeni u pesak pozdravljaju veliku letnju EXIT avanturu, koju smo započeli pre više od mesec dana, a jutros se sa njom s tugom oprostili, bar do sledeće godine!

Svaki rastanak je pomalo sretan, ali obećavamo da ćemo se sledeće godine vratiti još bolji, razigraniji i jači. Do tada – doviđenja, vidimo se sledeće godine, kad ćemo proslaviti 15. rođendan EXIT festivala! A znate šta kažu za jubileje…

Avatar photo

Autor: Igor