PREMINUO JE OSNIVAČ BURNING MANA U 70. GODINI ŽIVOTA!

 

Larry Harvey, jedan od izvornih osnivača transcendentalnog festivalskog iskustva poznatog kao Burning Man je preminuo, prema navodima na web stranici organizacije i glavnom izvršnom direktoru Burning Man projekta Marian Goodella. Harvey se navodno nikada nije oporavio nakon što je u svom domu 4. aprila ujutro imao srčani udar.

Naš osnivač, prijatelj i izvorni poticatelj Larry Harvey je umro”, navodi se u izjavi. “Larry je 4. aprila ujutro pretrpio snažan srčani udar u svom domu. Odlučno smo podigli čudo. Ako je netko bio uporan, snažan i tvrdoglav da bi se vratio iz ovog izazova, onda je to bio Larry.Imao je 70 godina.

Larry nikad nije bio za etikete“, nastavlja. “Nije se uklopio u kalup; razbio ga je s načinom na koji je živio svoj život. Bio je 100% autentičan u svojoj jezgri. Za sve nas koji su poznavali ili sarađivali s njim, bio je vrtlar, filozof, vizionar, pametnjaković, pisac, inspiracija, poticatelj, mentor, a u jednom trenutku i taksist i biciklist. Uvek je bio strastveni zagovornik naše kulture i načela koji proizlaze iz iskustva Burning Mana u pustinji Black Rock.

Burning Man su osnovali Harvey i njegov prijatelj i kolega Jerry James 1986. godine, a Harvey je verovao da Burning Man “nije festival”, već “zajednica” koja živi na svojoj zajedničkoj volji.

Izvor: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor