Tehno bard Zadig i rezidenti Exitove Dance Arene za Dan pobede 9. maja u klubu Quarter!

 

Program popularne manifestacije Ritam Evrope kojom se u Novom Sadu 9. maja obeležava Dan pobede u Drugom svetskom ratu obavljen je nedavno, a uz nju se ove godine proslavlja i titula Najboljeg evropskog velikog festivala koju je EXIT osvojio po drugi put u ovoj deceniji!

Kako ove godine postoji više razloga za slavlje, tako je i žurka veća nego ikada! Naime, vodeći francuski DJ i jedan od hedlajnera No Sleep Novi Sad bine 2016. godine Zadig oduševljeno se odazvao na poziv Exita da u klubu Quarter ponovi električnu atmosferu kojom je omađio prisutne pre dve godine na Petrovardinskoj tvrđavi, a publiku osim toga očekuju i ovogodišnji DJ rezidenti Dance Arene i tehno majstori Dušan Nikolić b2b Runy, After Affair, Klaus, Avoid aka Vladimir Aćić, a ulaz na događaj je besplatan!

Jedno od vodećih imena nove francuske scene, Zadig je među najzaslužnijima za vraćanje „grada svetlosti“ na mapu savremene tehno muzike. Njegova Construct Re:Form etiketa pokrenuta je 2011, da bi kasnije dobio rezidenturu u kultnom Rex klubu gde kroz promociju jača scenu i sarađuje sa kultnim figurama poput Antigone, Voiski, Birth of Frequency. Stalan je gost svetski poznatih klubova među kojima su Tresor i Concrete, a u Quarter stiže pravo iz Normandije da svojim prisustvom uveliča dvostruko slavlje Dana pobede i Exitove titule najboljeg festivala, te će zidovi novosadskog kluba snažno odjekivati sirovim zvukom u kome se maestralno preklapaju tehno, deep tehno, house i elektronika!

Velika fešta u Quarteru u noći između 9. i 10. maja počeće već u 22h kada će se publici predstaviti miljenici domaće i regionalne klupske scene, te tako rejvere očekuje energičan b2b set Dušana Nikolića i Runija, sarajevski duo After Affair koji čine Bonjasky/Bojan Jović i Ivan Z/Ivan Zrno, kao i lokalne legende Klaus i  Avoid aka Vladimir Aćić koji će držati energiju kluba na najvišem nivou pred nastup francuskog tehno lidera  Zadiga!

Proslava Dana pobede u Novom Sadu i Exitove titule biće tradicionalno obeležena nastupima popularnih domaćih i regionalnih bendova u okviru Ritma Evrope i u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Tako će pred raspoloženu publiku na Trg slobode ove godine stati riječki rokeri i koncertna atrakcija Let 3, legende Disciplin A Kitschme, lokalni ženski pank bend Tri kapljice, ali i njujorški SKA sastav The Toasters!  Za Dan Evrope je, kao i prethodnih godina, planiran i niz drugih kulturnih dešavanja, te će u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 u Studiju M 9. i 10. maja biti održana međunarodna konferencija „Neutralno“ na temu održivosti kulturnih prostora.

Zainteresovani koji žele da prisustvuju konferenciji mogu da se prijave putem ovog linka. Kako je već najavljeno, proslava titule Najboljeg evropskog festivala koju je EXIT već drugi put osvojio na Evropskim festivalskim nagradama, biće nastavljena u klubu Quarter do ranih jutarnjih časova.

 

Avatar photo

Autor: Igor