Retro tehno i “Ander” vraćaju zlatno doba BG klabinga

 
Postojanje “Andergraunda” je bez sumnje jedna od najvažnijih stvari koje su uticale na stvaranje beogradske i srpske klabing scene, međutim taj klub ne radi već godinama. A posle velikog otvaranja na jedno veče kad je pre mesec dana gostovao Aleksander Kovalski, sprema se nova žurka koja će vratiti atmosferu od pre desetak godina. Za pultom će biti jedan od naših najboljih DJ-eva Dejan Milićević i najizrazitiji domaći tehno predstavnik Speedy. 
 
-Svojevremeno je tu “visila” neka totalno kul ekipa, maltene neponovljiva, koja je praktično i stvarala našu DJ scenu. Ima više godina kako “Andergraund” ne postoji i ja u taj prostor nisam zakoračio bar sedam-osam godina. Zato će ovo biti super prilika da se evociraju stare uspomene, a da oni koji tada nisu bili dovoljno stasali po prvi put osete ambijent “Andera”. Neki možda ne znaju, ali taj prostor je deo Kalemegdanske pećine, što mu da daje poseban šmek – kaže Milićević.
Kako bi baš sve bilo u retro fazonu puštaće se isključivo sa vinila, a na “meniju” će biti stari, ali još uvek omiljeni tehno hitovi.
 
 

 
-Vrtećemo stvari koje su bile aktuelne krajem devedesetih i početkom novog milenijuma, koje sada i nemaju toliko prostora u setovima na žurkama. Ime “Andergraund” i retro tehno baš nekako idu jedno uz drugo, tako da će ovo zaista biti jedan mali povratak u prošlost. Izvući ću neke stare prašnjave ploče i opasno se oštrim za ovu žurku – najavljuje Milićević.
Zagrevanje radi Toma-Tek, drugi se za pult penje Milićević, dok žurku zatvara Speedy. Karte će do ponoći biti 300, a nakon tog vremena 400 dinara.

 

 
Avatar photo

Autor: Igor