Faithless slave 20 godina rada u istorijskom nastupu na Exit Dance Areni!

Jedan od najvećih elektronskih bendova svih vremena Faithless, nastupiće premijerno u punom koncertnom sastavu, u nedelju, 12. jula na Exit Dance Areni!

Biće to produkcijski najveći spektakl i najznačajniji koncert u istoriji jedne od najpopularnijih elektronskih pozornica na svetu! Čuveni bend iz Londona objavio je ovogodišnji povratak na scenu radi serije odabranih nastupa kojima obeležavaju 20 godina rada uz remiks album „Faithless 2.0“. Pored savremenih verzija energetskih klasika kao što su „Insomnia“, „God Is A DJ“ i „We Come One“, izdanje sadrži i tri potpuno nove pesme! Faithless će tako zaokružiti opus od sedam albuma i nebrojenih singlova sa vrha svetskih top lista, prodatih u preko 15 miliona primeraka. Takođe, za petak, 10. jula na Areni, kada listu izvođača predvodi DJ superzvezda Hardwell, svoje nastupe potvrdili su i holandski hitmejkeri Oliver Heldens i Kill The Buzz, te danski producent Kölsch i veoma traženi DJ duo Catz ’n Dogz! 

Kreativno jezgro grupe Faithless čine harizmatični frontmen Maxi Jazz, multi-instrumentalistkinja Sister Bliss, te producent Rollo, koji deluje van očiju javnosti i ne učestvuje na koncertima. Iz potpune anonimnosti, u julu 1995. godine izbacuju prvi singl „Salva Mea“, koji završava na prvom mestu američke dens liste i u top 10 singlova u Evropi! Globalni uspeh potvrđuju sa jednom od najvažnijih elektronskih numera svih vremena, hit-singlom „Insomnia“ sa multi-platinastog albuma „Reverence“. Par godina kasnije izlazi i druga apsolutna himna „God Is A DJ“, a 2001. stiže nova plesna mantra „We Come 1“! Treći album donosi jednako popularne pesme „One Step Too Far“, „Muhammad Ali“ i „Tarantula“, dok naredni album „No Roots“ stiže na sam vrh britanske liste albume uz hitove poput „Mass Destruction“, „I Want More“, „Miss U Less, See U More“ i „What About Love“. I naredno izdanje, kompilacija hitova „Faithless Forever“ zakucava vrh liste albuma uz house baladu „Why Go?“.

Slede odlični albumi „To All New Arrivals“ 2006. i „The Dance“ 2010. godine, uz drugi po redu hedlajnerski nastup na 40. godišnjici Glastonbury festivala i veliku svetsku turneju koja je trajala skoro dve godine. Iscrpljen turnejom, ali zahvalan na svemu što su zajedno ostvarili, Maxi Jazz na proleće 2011. objavljuje da je to bila njihova oproštajna turneja, a dva rasprodata i finalna koncerta u Londonu pratili su fanovi u najvećim bioskopima širom sveta u direktnom prenosu.

Maxi Jazz muzičku karijeru počinje kao DJ na piratskim radio stanicama u rodnom Brixtonu, a početkom 90-ih vodio je manju izdavačku kuću i nastupao sa prvim bendom The Soul Food Cafe kao predgrupa Jamiroquai i Soul II Soul. Pre osnivanja Faithless, sa Maksijem je nastupao i dub-majstor londonske scene Jah Wobble (Public Image Ltd). Kad ne boravi na Jamajci i ne nastupa širom sveta, Maxi učestvuje u profesionalnim automobilskim trkama u „Porche Carrera“ kupu Velike Britanije, a odnedavno je i počasni direktor fudbalskog kluba Crystal Palace! Iako ime Faithless drugačije zvuči, Maxi Jazz je veoma regiliozan i posvećen budizmu već decenijama.

Sister Bliss je pored nemerljivog doprinosa plesnim aranžmanima grupe Faithless, ujedno i globalno priznata kao DJ i house producentkinja. Klasično muzički školovana, njene kompozitorske i producentske veštine kroz saradnju potvrdili su i Dido, Boy George, Robert Smith, Example i drugi. Bliss, kako se danas kraće potpisuje, radila je muziku i za filmove „The Beach“ Denija Bojla, „Knife Fight“ oskarovca Bila Gutentaga i drugi deo serijala „Sex & The City“, a nedavno je na Fuse festivalu izvela i klasični komad uz Londonsku simfonijetu.

Ulaznice se prodaju po cenama od 5990 za Exit festival, te 3990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 6990 dinara na sajtu www.exitfest.org. Paketi koji pored ulaznice sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

 

Avatar photo

Autor: Igor