Richie Hawtin pod svojim Plastikman aliasom složio je soundtrack “Sin Thetik” za Pradinu modnu reviju!

 Richie Hawtin pod svojim Plastikman aliasom složio je soundtrack “Sin Thetik” za Pradinu modnu reviju!

Richie Hawtin aktivirao je svoj pseudonim Plastikman kako bi složio originalni soundtrack za Pradinu modnu reviju proleće/leto 2021.

Dvanaestominutna traka naslovljena je “Sin Thetik”, a objavljena je i njena 20-minutna ambijentalna verzija. Premijerno je izvedena 24. septembra, na Nedelji mode u Milanu, na prvoj Pradinoj reviji otkako se Raf Simons pridružio Miuccii Prada kao ko-kreativni direktor firme.

Govoreći o novoj stvari, Richie je rekao: “Sa ponosom najavljujem saradnju sa Pradom na soundtracku njihove kolekcije SS21. Plastikman “Sin Thetik” nastao je tokom intenzivnih nekoliko nedelja i nadahnut je mojim razgovorima sa Rafom, zajedno s Miuccijinim upustvima. Proces mi je bio nov, no uvek sam osećao poštovanje i otvorenost Rafa i Miuccije kako bi mi omogućili da istražim kako bi zvuk Plastikmana odgovarao u ovom novom kontekstu. Ovo je tek prvo ovakvo delo, očekujte ih još, vrlo brzo…” Zadnji Plastikmanov album, “EX” izašao je 2014.; u 2018. Hawtin je potvrdio planove za novi LP pod tim Plastikman aliasom.

U nastavku poslušajte kako “Sin Thetik” zvuči kao soundtrack Pradine revije.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor