Ritual Fest 2k13

Ritual Fest je festivalska manifestacija u Novom Sadu, koja je prvi put organizovana od 1-3. juna 2012. godine na Petrovaradinskoj tvrdjavi.

U tri festivalska dana predstavljeno je neformalno obrazovanje – D.I.Y. (uradi sam), prezentacija mladih umetnika, muzicara i producenata, izložbe domacih i regionalnih brendova odece i nakita, radionica fotografije, filcanja vune, modifikovanja i recikliranja hrane, predmeta i papira, pravljenja šablona, žongliranja i plesa sa vatrom. U muzickom delu festivala nastupili su mnogi izvodaci iz Srbije i regiona. Program se sastojao od koncerata alternativnih grupa, DJ nastupa i predstavljanja novog koncepta festivalske zabave zasnovane na soundsystem kulturi.

Ove godine predstaviće se dva saund sistema – Shalamanda HiFi (Austrija) i Digitron Sound System (Hrvatska), kao i više od pedeset izvođača na nekoliko žanrovski različitih bina. Jedan od nosilaca ovogodišnjeg festivala jeste britanska drum&bass jungle legenda Remarc. “Don Amen brejka”, kako ga mnogi nazivaju, svoj arsenal ekskluzivnih dubplate remiksa – što jungle, što reggae himni – predstaviće prvi put u Srbiji u subotu 8. juna.Pored ovog izvođača na Ritual Festu nastupiće i Brigadier JC, Fakofbolan, Golem, Hornsman Coyote, Rahmanee i mnogi drugi…Tokom dnevnih aktivnosti posetioci će moći da vide izložbe novosadskih brendova odeće i nakita, kako se kontruiše i koristi saund sistem, prisustvuju tribinama itd.

 

Ulaznice za Ritual Fest 2K13 se mogu kupiti u svim poslovnicama Gigstix-awww.gigstix.com

Cena dvodnevnih festivalskih kompleta ulaznica je 1000 dinara do 2. juna, a do početka festivala prodavaće se po ceni od 1200 dinara. Cena jednodnevnih ulaznica je 700 dinara do 6. juna, a na dan festivala jednodnevne ulaznice će se prodavati po ceni od 800 dinara.

Za posetioce koji nisu iz Novog Sada, ove godine organizovan je hostelski smeštaj i besplatan kamp.

Više informacija o programu, izvođačima i smeštaju na www.ritualfest.com

Facebook event

Avatar photo

Autor: Igor